Haberler

İş dünyasından yeni ekonomik pakete destek

Güncelleme:

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ekonomiye yeni destek paketini açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ekonomiye yeni destek paketini açıkladı. 60 milyar TL'lik üç yeni destek paketi özellikle KOBİ'lerin finansmana erişimi noktasında kritik öneme sahip. İhracatçı sektörler ve iş dünyası açıklanan yeni ekonomi paketin olumlu olduğunu açıkladı.

Yeni paketle ilgili Armatür Derneği Başkanı Gökhan Turhan, "Üretim, istihdam ve ihracatla büyümeyi odak noktasına alan ülkemizin sanayisi için önemli bir paket. İhracatçı sektörlerimizin bel kemiği olan kobilerimizin finansmana kolay erişimi açısından önemli fırsatlar içeriyor. Üretmek isteyen, daha da önemlisi ürettiğini dış pazarlara satarak ülkeye döviz girdisi sağlamak isteyen ihracatçı sektörlerimiz için KDV reformu da büyük önem taşıyor. Bunu da başarabilirsek küresel ekonominin daraldığı bu dönemi en az hasarla atlatacağımızı düşünüyorum" dedi.

Hırdavat Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Çetin Tecdelioğlu da, "Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin açıkladığı yeni ekonomi paketi son derece yerinde bulduğunu belirterek, "Özellikle 24 ay geri ödemesiz kredi paketi finansmana erişimde zorlanan kobilerimiz için can suyu olacaktır. Demir ve demir dışı metaller sektörünün gerçek kahramanları olan üretici firmalarımızın ihracat yolunu ne kadar açarsak ülkemiz o kadar kazanmış olur" dedi.

Diş Malzemeleri Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Erkan Uçar, "60 milyar TL'lik üç yeni destek paketi özellikle ihracatçı sektörlerimiz açısından büyük öneme sahip. 24 ay geri ödemesiz 96 ay vadeli kredi paketi finansman açısından firmalarımıza nefes aldıracak. Yatırıma ve üretime teşvik eden bir ekonomi paketi. Tüketerek değil, üreterek büyümek isteyen ülkemiz için hayırlı olsun" diye konuştu.

Ev ve Mutfak Eşyaları Sanayicileri ve İhracatçıları Derneği Başkanı Talha Özger de, "Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin açıkladığı yeni ekonomi destek paketi ihracatçı sektörleri, özellikle de KOBİ'lerimizi çok yakından ilgilendiriyor. Ülkemiz sanayisinin üretim potansiyeli görünenden çok daha fazla. Potansiyelimizin aşağıda kalmasının en büyük nedeni finansmana ulaşımdaki zorluklar. 60 milyar TL'lik üç yeni destek paketi bu noktada üretici KOBİ'lerimize nefes aldıracak. İhracatla büyümek isteyen ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nureddin Nebati Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title