Haberler

HÜDA PAR'da Seçim Hazırlıkları Sürüyor

Güncelleme:

HÜDA-PAR Urfa-Eyyübiye İlçe Başkanlığı binası salavatlarla açıldı. Programda konuşan partili yöneticiler seçimde iyi bir çıkış yapacaklarını söyledi.

Hüda-Par Şanlıurfa üyeleri, oluşturdukları uzun bir araç konvoyu ile kentte tur attıktan sonra açılışı yapılacak olan Eyyübiye Merkez İlçe Başkanlığı binası önüne geldi. 'Hür Dava Hür Dünya', 'El ele kol kola seninleyiz Hür Dava' ve 'Dürüst siyaset gerçek adalet' sloganlarını atan partililer, ellerinde ise parti bayraklarını taşıdı. Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan açılış programında konuşan Hüda-Par Eyyübiye İlçe Başkanı Mehmet Şilaş Alkanat, "Kendi içinizden, kendi bağrınızdan bizzat sizinle beraber iç içe yaşayan, dertlerinizi bilen, sıkıntılarınızı gören ve yıllardır sizin için mücadele eden kardeşleriniz Hür Dava Partisi Eyübiye ilçe Başkanlığını kurdular. Sizinle beraber bu yola çıktıkları günden bugüne iyilik ve hayırdan başka bir şey yapmadılar. Kardeşlerimizle beraber çıktığımız bu yolda hiçbir çıkar ve menfaat beklemeksizin mükâfatını sadece Allahtan bekleyerek hak için, halkımız için İslam ümmetinin vahdeti için, dünya halklarının kardeşçe yaşamaları için amaçlarımıza varma noktasında başarının ancak Allah'ın dilemesiyle olacağını biliyoruz" dedi.

Emanete ihanet etmenin nankörlük ve zülüm olduğunu hatırlatan Hüda-Par Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın ise, "Maalesef günümüzde kendilerine halk tarafından verilen makamları bir süre sonra bir süre sonra yöneticiler ve bu sistemlerin sahipleri makamların sahipleri olduklarını zannederler. Halkın kendilerine verdikleri makamı babalarının malıymış gibi çarçur etmeye başlarlar. Bizler Hür Dava Partisi olarak buna asla müsaade etmeyeceğimizi halk tarafından bilinmesini istiyoruz" dedi.

Halkın yaşadığı haksızlıkların sistemden kaynaklandığını ifade eden Yalçın, mevcut yönetimlerin sorununun kaynağına inemediklerinden dolayı kalıcı çözüm getiremediklerini kaydederek, toplumu sisteme değil sistemi toplumun inanç değerleriyle uyumlu hale getireceklerinin altını çizdi.

GÜNEŞ: MENFAAT OLAN YERE HÜCUM EDİYORLAR
Açılışta bir konuşma yapan Hüda-Par Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Av. Emin Güneş de, şöyle konuştu: "Hür Dava Partisinin diğer partilerden farkı Hür dava partisinin hürriyeti Allah'a kölelikte arayanların partisi olduğunun işaretidir. Bizde hürriyet Allah'a kulluktadır. Hüda-Par 80-90 yıldır halkın kıblesini değiştirmeye çalışanlar, kıbleyi batı olarak kabul edenler, bizi mekteplerde dinsizleştirmeye çalışanlara karşı insanımıza kıbleyi öğretecek, müminlerin kıblesini yol olarak gösterecek bir partidir. Hüda-Par şehitlerin izinden giden Şehid Seyyid Kutub'un, Şehit Hasan El Benna'nın, Şeyh Said'lerin ve Abdulkadir Molla'ların izinden giden bir partidir. Bu partinin gayesi insanımızı evveliyetle, öncelikle dünyasını ahiretinin tarlasına çevirmek asıl kazancının ahrette olduğu bilincini vermek için kurulan bir partidir. Bizim önceliğimiz gençliğimizi buhrandan, bulanımdan, ahlaksızlıktan, cehennem çukurlarından korumaktır. Şu anda önümüzdeki en büyük tehlike, en büyük tehdit ahlaksızlıktır. Bu yolsuzluktan da, yoksulluktan da önce gelir. Ahlaklı bir nesil yetiştirmediğimiz müddetçe, insanımızın ahlaklı olmasını ihmal ettiğimiz müddetçe, insanımız bozulduğu sürece hiçbir şeyimiz düzgün olmayacaktır. Yöneticilerimiz de bozulacaktır ulemamız bozuk oldukça bu toplum da bozuk olacaktır. Nerede bir menfaat görülse insanlar oraya hücum ediyorlar. Ahreti adeta unutmuş haldeler. Müslümanların kendilerine gelebilmeleri için yeniden İslami kimliklerine kavuşmaları için Allah'ın emirleri doğrultusunda bir hayat sürebilmeleri için bu harekete ihtiyaç duyulmuştur. Bizim amacımız fesada uğramış siyasetçiler yerine gerçekten kıblesini şaşırmamış siyasetçileri toplumun önüne koymaktır. Siyasetin de bir fıkhı vardır helali- haramı vardır. Bugün seçmen eğer layık olmayan ehil olmayana oy verirse o ehil olmayanların bütün yolsuzluklarından sorumlu olacaktır. İnsanlarımıza alternatif sunmak gerçek manada bir seçimin ortaya çıkmasını sağlamak için yola çıkmış bulunuyoruz. Hepinizi bu yola davet ediyoruz."
İlçe binası ise partililerin coşkulu salavatlarıyla açılışı yapıldı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Yerel

Yerel Haberler

title