Haberler

Hdp'li Çelik Esnafı Ziyaret Etti

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Muş Milletvekili Burcu Çelik Özkan, “Hakikaten Ermeni’nin, Sünni ve Alevi’nin, Arabın, Türk’ün, Kürt’ün, Çerkez’in bir arada yaşadığı, bir arada bir parlamento gurubu içerisinde çalışmaya başladığı ilk defa görüldü” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Muş Milletvekili Burcu Çelik Özkan, "Hakikaten Ermeni'nin, Sünni ve Alevi'nin, Arabın, Türk'ün, Kürt'ün, Çerkez'in bir arada yaşadığı, bir arada bir parlamento gurubu içerisinde çalışmaya başladığı ilk defa görüldü" dedi.

HDP Muş Milletvekili Burcu Çelik Özkan, HDP İl Eş Başkanı Ayşe Söylemez, DBP İl eş başkanları Faruk Uygur ve Hatice Şeker ile esnafı ziyaret etti. İlçe ve belde belediyelerini daha önce ziyaret ettiklerini belirten Özkan, esnaf ziyaretlerini sürdüreceklerini söyledi. Ayakta durmaya çalıştıklarını ifade eden Özkan, "Malazgirt, Bulanık ve Varto'da birçok ailemizi, köy ve beldemizi ziyaret ettik. İki gündür Muş'ta ve Hasköy'de aile ziyaretlerine devam ettik. Bugün de biz ilk günkü heyecanla, ilk günkü umutla, ilk günkü inançla, tüm baskılara, tüm yaşanan zulümlere rağmen ayakta olduğumuzu, halkımızla birlikte olduğumuzu tekrar belirtmek için Muş merkezinde esnaf ziyaretlerimizi gerçekleştirdik, gerçekleştirmeye de devam edeceğiz" dedi.

Özkan, Türkiye'nin daha demokratikleşmesi için, Türkiye'de kalıcı barışın inşa edilmesi için, Türkiye'nin özgürleşmesi için, Türkiye'nin çoğulcu yapısının, Türkiye'nin halklarının birlikte yaşaması için elden gelen ne varsa yapmak için çalıştıklarını söyledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisinde bir ilk gerçekleştiğini anlatan Özkan, sözlerini şöyle tamamladı: "Hakikaten Ermeni'nin, Sünni, Alevi, Arap, Türk, Kürt ve Çerkez'in bir arada yaşadığı, bir arada bir parlamento gurubu içerisinde çalışmaya başladığı görüldü. HDP bunu gerçekten Türkiye Büyük Millet Meclisine yansıtabildi. Fakat bu birliktelik, bu inanç yine bir tehdit olarak görüldü. Biz, bu ülkede tekçilik ve diktatörlüğe 'dur' diyebilecek olan tek gurubuz, tek partiyiz" - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Halkların Demokratik Partisi Burcu Çelik Özkan Muş Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title