Haberler

Gümüşhane İl Özel İdaresinin 2016 Yılı Bütçesi 36,4 Milyon Tl

Gümüşhane İl Genel Meclisi, İl Özel İdaresi’nin 2016 yılı bütçesini görüşerek karara bağladı.

Gümüşhane İl Genel Meclisi, İl Özel İdaresi'nin 2016 yılı bütçesini görüşerek karara bağladı. Buna göre bütçe bir önceki yıla yüzde 26 artarak 36 milyon 407 bin TL olarak kabul edildi.

Kasım ayı başlarında başlayan İl Genel Meclisi'nin toplantıları bugün yapılan oturumla sona erdi. Normal şartlarda yılın diğer aylarında ayın ilk 5 gününde gerçekleştirilen İl Genel Meclisi toplantıları, bütçe görüşmeleri nedeniyle Kasım ayında ay boyunca devam etti.

Çok sayıda gündem maddesinin de görüşüldüğü toplantıların en önemli konularından birisi olan İl Özel İdaresi'nin 2016 yılı bütçe tasarısı, Plan Bütçe Komisyonunda görüşüldükten sonra meclise sunuldu.

İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar başkanlığında yapılan ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan'ın da katıldığı toplantıda Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Hüsamettin Şahin, yaptıkları uzun ve detaylı çalışmanın ardından bütçe raporunu Meclis üyelerine sundu.

Bütçenin 36 milyon 407 bin TL olarak belirlendiğini kaydeden Şahin, yatırım harcamalarında daha fazla kaynak için mahalli imkanların verimli kullanılması gerektiğini, özellikle Özel İdare makine parkında bulunan eski model araçların yedek parça ve akaryakıt giderlerinin idareye yük olması nedeniyle 2016 yılında bu araçların makine parkından çıkarılmaları için satış işlemlerine teşkil edecek çalışmalar yapılması gerektiği konusunda komisyonun görüş benimsediğini söyledi. Şahin, ayrıca tarım ve hayvancılık potansiyelinin geliştirilmesi bakımından sulama tesislerine ağırlık verilmesini de istedi.

Bütçenin ilgili kanun yönetmeliklere göre uygun hazırlandığını ve komisyon tarafından da uygun görüldüğünü belirten Şahin, nihai kararın İl Genel Meclisine ait olduğunu söyledi.

Raporun kabul edilmesinin ardından bütçe kararnamesi ile bütçe tasarısında her birimin ve ilçenin bütçesi ayrı ayrı oylandı. Oylama sonucunda tüm maddeler oy birliğiyle kabul edildi.

Bütçenin onaylanmasının ardından konuşan Meclis Başkanı Şerif Bayraktar, bir aylık bir maratonun sonuna geldiklerini belirterek, İl Özel İdaresi'nin 2016 yılı bütçenin hayırlı olması dileklerinde bulundu. Bayraktar, hem bir ay boyunca güzel çalışmalar yapan İl Genel Meclisi üyelerine, hem de bütçe raporunun hazırlanmasında görev alan komisyon üyeleri ve kurum yetkililerine teşekkür etti. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gümüşhane Yerel Haberler

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Bakmadan Geçme

21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Gaddar neden bitiyor? FİNAL YAPIYOR! Gaddar niye final yapıyor? Asgari kurumlar vergisi nedir, ne kadar olacak? Hangi şirketler asgari kurumlar vergisi ödeyecek?
Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title