Haberler

Gto Temmuz Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Temmuz ayı meclis toplantısı yapıldı.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Temmuz ayı meclis toplantısı yapıldı.

Meclis Başkanı Ali Yener Başkanlığında gerçekleştirilen meclis toplantısında konuşan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Maliye Bakanlığı'nın "vergisini düzgün ödeyen mükellefler ödüllendirilmeli" yönündeki taleplerine karşılık vermesinin sevindirici olduğunu söyledi.

"Vergisel Uyum Analiz Modeli ve Mükellef Değerlendirme Sistemi"ni memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden Bartık, sistemin mükellefler arasındaki haksızlığa çözüm getireceğine inandığını kaydetti.

Bartık, torba yasadaki vergi affının vergisini düzenli ödeyenler için bir ceza olduğunu dile getirdiklerini belirterek şöyle devam etti:

"Bunun bir af değil yapılandırma olduğu yönünde eleştiriler de aldık. Ancak bizim amacımız yasanın niteliğinin af ya da yapılandırma olmasından öte bir şeye dikkat çekmekti. O da vergisini düzenli ödeyen mükellefin ceza değil ödülü hak ettiğiydi. Yani af çıkabilir, yapılandırma olabilir ama bunun karşılığında düzenli mükellefe de bir ödül olmalı. Nitekim maliye bakanlığı bu konuda bir adım attı. "Vergisini düzgün ödeyen mükellefler ödüllendirilmeli" taleplerine karşılık verdi. "Vergisel Uyum Analiz Modeli ve Mükellef Değerlendirme Sistemi"ni hazırladı. Vergisini düzgün ve zamanında ödeyen mükellefler ödüllendirilecek, uyumsuz mükelleflere ise yeni yaptırımlar gelecek." - Gaziantep

Kaynak: AA / Yerel

Gaziantep Ticaret Odası Maliye Bakanlığı Ali Yener Eyüp Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title