Haberler

Giydikleri poşetten kostümle poşetin zararlarını anlattılar

Güncelleme:

Giydikleri poşetten kostümle poşetin zararlarını anlattılar Öğrenciler, son günlerde kamu spotu şeklinde verilen '7. Kıta Temsilciliği' gibi giyinerek meydanlarda dolaştı Vatandaşların ilginç bakışları içerisinde çarşıda gezen öğrenciler, poşet kullanımının zararlarını anlatmaya çalıştı.

Giydikleri poşetten kostümle poşetin zararlarını anlattılar

Öğrenciler, son günlerde kamu spotu şeklinde verilen '7. Kıta Temsilciliği' gibi giyinerek meydanlarda dolaştı

Vatandaşların ilginç bakışları içerisinde çarşıda gezen öğrenciler, poşet kullanımının zararlarını anlatmaya çalıştı.

KÜTAHYA - Kütahya'nın Domaniç Şehit Ömer Halisdemir Anadolu Lisesi öğrencileri, ilçe pazarında poşet kullanımının zararlarını farklı bir proje ile anlattı.

Öğrenciler, son günlerde kamu spotu şeklinde verilen '7. Kıta Temsilciliği' gibi giyinerek meydanlarda dolaştı. Vatandaşların ilginç bakışları içerisinde çarşıda gezen öğrenciler poşet kullanımının zararlarını anlatmaya çalıştı.

Vatandaşlardan tarafından hoş karşılandıklarını belirten, Öğrencilerden Sümeyra Kaygısız, "Biz çöp poşetinin kullanımının azaltılmasını istiyoruz. Bu yüzden dikkat çekmek için böyle bir proje yaptık. Projemizi de pazarda bulunan abilerimize, ablalarımıza danışmak istedik. Çöp poşetinin azaltırsanız sevinirim" dedi.

Çöp poşeti giyen ve '7. Kıta Temsilcisi' Zafer Demir, "Ben 7. Kıta Temsilcisinden Domaniç Şehit Ömer Halisdemir Anadolu Lisesini ziyaret amaçlı gelmiştim. Plastik poşetlerin azaltılmasını istiyoruz. Bu nedenle plastik poşetlerimizden dolayı 7. Kıta diye bir şey kalmadı. 7. kıtanın nerdeyse yüzde 80'ini çöp poşeti olmuştur. Bu yüzden hayvanlarda ölmektedir" diye konuştu.

İlkay İlknur Ünver Avaçar, "Derslerimizde denizlerdeki kirlilik oranlarını işlemiştik. Farklılık oluşturmak adına öğrencilerimizden güzel bir pano hazırlamasını istemiştik. Öğrenciler ilk önce pano hazırlamaya başladılar ama bu gurubumdaki öğrencilerim, bana çok farklı proje ile geldiler. Son zamanlarda 7. Kıta diye bir ülkenin var olduğu ve kamu spotu şeklinde birçok haber kanallarında görmüştük. Çocuklar bunların bana bilinçlendirmesini Domaniç'te yapabiliriz diye bir fikir ile geldiler. Bu benim çok hoşuma gitti. Hatta öğrencilerimiz kendisi dedi ki 'ben öğrenci olarak gelebilirim Domaniç'e ve bu şekilde tanıtım yapabiliriz' dediler ve 7. Kıtadan gelen öğrencimiz diğer arkadaşları ile birlikte poşet kullanımının zararlarını anlatmak istedikleri için halkın içine indiler" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ömer Halisdemir Domaniç Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
title