Haberler

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker Açıklaması

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Çözüm Sürecinin başarıya ulaşması, AK Parti'nin tekrar güçlü bir şekilde tek başına parlamentoda yüksek bir temsil gücüyle gelmesiyle olur" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Çözüm Sürecinin başarıya ulaşması, AK Parti'nin tekrar güçlü bir şekilde tek başına parlamentoda yüksek bir temsil gücüyle gelmesiyle olur" dedi.

Bakan Eker, partisinin Doğankent Mahallesi'nde düzenlediği mitingde, 7 Haziran seçimlerinin bir kader seçimi olduğunu söyledi. 12 senedir Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarının Türkiye'ye gece gündüz demeden, çetelere, tuzaklara, iftiralara aldırmadan millete hizmet için çalıştığını dile getiren Bakan Eker, "Türkiye'nin huzura, barışa, istihdama, yatırıma ve kalkınmaya ihtiyacı var. Bundan sonraki kısım bir sistem değişikliğini gerektiriyor. Yeni bir anayasa, yeni bir sistemle AK Parti millete hizmet yolunda yoluna devam edecek. Bizim önümüzü kesmek istiyorlar. Alayı birleşmiş. Adlarının önemi yok. Hepsinin amacı acaba AK Parti'yi nasıl aşağıya çekeriz, yürüyüşünü nasıl engelleriz?" diye konuştu.

Türkiye'nin barışa ve huzura ihtiyacı olduğunu dile getiren Eker, şunları söyledi:

"Bütün kardeşlerimize iş, aş, yatırım hasıl olur, istikrarla olur. İstikrar ne demek? Tek partili güçlü bir hükümet karar alacak ve uygulayacak. Eskiden bunların koalisyon dönemlerinde ülkenin ne hale geldiğini bilmiyor muyuz? Çiftçilerimiz, ellerinde bidonlarla değil ucuz pahalı mazot bile bulamıyordu. Yağ, tüp kuyruklarında yaşıyorduk. Bunlar tekrar bir macera peşindeler. Tekrar Türkiye'yi o karanlık günlere götürmek istiyorlar. Biz Türkiye'nin her yerinin partisiyiz. Kuzeyin, güneyin, doğunun, batının her yerin partisiyiz. Diğer partilere bakın. Birisi doğuda var, batıda yok. Diğeri içeride var, kıyıda yok. Her birisi bir tarafın partisi. Kürt'ü, Zaza'sı, Arap'ı, Acem'i, Çerkez'i, Laz'ı, Türk'ü hepsi bizim başımızın tacı. Hepsi bizim kardeşimiz. Diliyle, kültürüyle, inancıyla herkes başımızın tacıdır."

Çözüm Süreci

Çözüm Sürecinin AK Parti'yle başarıya ulaşacağını ifade eden Eker, "Çözüm Sürecinin başarıya ulaşması, AK Parti'nin tekrar güçlü bir şekilde tek başına parlamentoda yüksek bir temsil gücüyle gelmesiyle olur. Diğerleri çözümden yana değil. Olsalardı ülke bu hale gelmezdi" dedi. Bakan Eker, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kimi insanları annelerinden öğrendikleri dillerine göre tasnif ettiler, reddettiler. İnsanların dillerine, kültürlerine, inançlarına saygısızlık yaptılar. Hanım kızlarımızın başörtülerine saygısızlık yaptılar. Üniversite kapılarında imtihanı kazandıkları halde başörtülü diye kızlarımızı okula almadılar. Seçilen başörtülü milletvekilini meclisten dışarı kovdular. Biz bu yasakların hepsini kaldırdık. Milletvekillerimiz mecliste başörtüleriyle çalışabiliyor. Komisyon başkanı olabiliyor. Üniversitelerde, kamu kurumlarında da hanım kızlarımız çalışabiliyor, okuyabiliyor."

Terör sorunu

AK Parti'nin kan dökmek isteyenlere, teröre karşı olduğunu vurgulayan Eker, sözlerine şöyle devam etti:

"Biz ülkenin birliğini ve beraberliğini istiyoruz.  78 milyon hepimiz kardeşiz. El ele, gönül gönüle geleceği, demokratik, sivil bir geleceği inşa etmenin tasavvurudur AK Parti. Biz çözüm sürecini bir yere kadar getirdik. Biz, kan dursun, babaların yürekleri yangın yerine dönmesin, annelerin gözyaşı dinsin, anneler artık ağlamasın diye çaba gösterdik. Gayret gösterdik. Bu nedenle Recep Tayyip Erdoğan hedef haline geldi. Paralel, dikey bir sürü çete, organizasyon, akla hayale gelmedik iftiralar, saldırılar, suikastler planladılar. Biz milletimize, size inandık. Milletimizin duası, sevgisi, milletimizin desteği bizimle birlikte olduğu sürece, biz hiç bir güce karşı eğilmeyiz. Başımız dik, sizi sizden aldığımız emaneti en güzel şekilde taşıyacak samimiyete, güce sahibiz."

Kaynak: AA / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Mehmet Mehdi Eker Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title