Haberler

Gediz Halk Eğitim Merkezi'nin 'Kırk Yama' Sergisi Büyük İlgi Gördü

Kütahya'nın Gediz İlçesinde, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nce Düzenlenen 'Kırk Yama Kursu' Yıl Sonu Sergisi Kadınlar Tarafından Büyük İlgi Gördü.

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nce düzenlenen 'kırk yama kursu' yıl sonu sergisi kadınlar tarafından büyük ilgi gördü.

Sergi açılışında bir konuşması yapan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Jerfi Alptekin, kursu tamamlayan ve sertifika almaya hak kazanan 10 kursiyer tarafından hazırlanan sergide, eski giysilerden elde edilen parçaların birleştirilmesiyle yapılan seccade, yorgan, sofra sergisi ve buna benzer el işi ev eşyalarının sergilendiğini söyledi. Alptekin, "Adından da anlaşılacağı gibi, kırkyama, eskiden annelerimizin, ninelerimizin eski ve atılacak hale gelen giysilerimizi değerlendirmek üzere sağlam yerlerini kesip bu parçaları birleştirerek seccade, yorgan, sofra bezi yaptıkları çalışmanın adıdır. Eskiden ev kadınlarının aile bütçesine katkı sağlamak amacıyla yaptığı bu çalışmaya kırkyama diyoruz. Diğer bir adı ile petchwork kursu olarak karşımıza çıkıyor ve meydana çıkan ürünler gerçekten iç ve dış piyasada aranan ürünler olarak yerini almış bulunmaktadır. Kursiyerlerimiz 2,5 ay gibi az bir zamanda sertifikalarını aldılar. Düzenlediğimiz sergi ile bütün yorgunluklarını atacaklar ve burada öğrendikleri sanatla kendileri ve ailelerine gelir sağlayabilecekler" dedi.

(MA-MŞ)

06.04.2007 16:15 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title