Haberler

Gaziantep Üniversitesi'nde 'Dünya Size Sesleniyor' Konulu Toplantı

AIESEC Gaziantep tarafından Gaziantep Üniversitesi öğrencilerine yönelik 'Dünya Size Sesleniyor' isimli toplantı gerçekleştirildi.

AIESEC Gaziantep tarafından Gaziantep Üniversitesi öğrencilerine yönelik 'Dünya Size Sesleniyor' isimli toplantı gerçekleştirildi.

Gaziantep Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Naksan Plastik İhracat Müdürü Mehmet Bozkan, Bosch İnsan Kaynakları Sorumlusu Didem Sezgin, 2A Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Kıvılcım Nihal Mert, Ericsson AIESEC Stajyeri Burak Köse konuşmacı olarak katıldı.

İş başvurusunda dikkat edilmesi gereken noktaları belirten Naksan Plastik İhracat Müdürü Mehmet Bozkan, kişilerin kendilerine hedef belirlemesi gerektiğini söyledi. Bozkan,"Özellikle üniversiteden yeni mezun olmuş olan arkadaşların bu konularda çok ciddi eksiklikleri var. İş başvurusunu yaptıklarında ne istediğini bilmeyen arkadaşlarla karşılaşıyoruz. İşveren ne istediğini bilen, hedefe odaklı kişilerle çalışmak ister. Bu nedenle iş başvurunda bulunmak isteyenlerin birtakım noktalarda dikkatli olması gerekiyor. Bazen neden burası dediğimizde cevap alamadığımız zamanlar oluyor" ifadesinde bulundu.

Bosch Global'in 52 milyar Euro cirosu olan bir grup olduğunu söyleyen Bosch İnsan Kaynakları Sorumlusu Didem Sezgin, "Firmamız toplamda 150 ülkede temsil ediliyor. Arge bizim için çok önem teşkil ediyor. Çünkü bizim sloganımız 'yaşam için teknoloji'. Bosch beyaz eşyayla daha çok tanınıyor. Onun dışında otomotiv, sanayi teknolojileri, dayanıklı tüketim ürünleri, bina teknolojileri bizim faaliyet alanlarımız. Türkiye'de ve dünyada en büyük alanımız otomotiv teknolojileri. Otomobillerin yedek parçalarının yaklaşık yüzde 30'u bizim ürünümüzdür" diye konuştu.

AIESEC ile 4 yıldır birlikte çalıştıklarını söyleyen 2A Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Kıvılcım Nihal Mert ise, "Gaziantep Üniversitesi ve AIESEC benim için ayrı bir öneme sahip. Bu konuda gönüllü olmak gerçekten size çok şey kazandırıyor. Dünya kültürüyle tanışıyor ve dünya standartlarında çalışma hayatına hazırlanıyorsunuz. Farkındalık duygusu yüksek olan bireyler olarak yetişiyorsunuz. Bu açıdan gerçekten çok iyi değerlendirilmesi gereken bir platform olduğunu düşünüyorum. AIESEC sizleri bir çatı altında topluyor" dedi.

AIESEC aracılığıyla yurt dışında staj yapma imkanı bulduğunu söyleyen Ericsson AIESEC Stajyeri Burak Köse, "Gaziantep Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde öğrenciyken, Ericsson'da baz istasyonlarının testinin yapıldığı birimde staj yaptım. Bu işi bulurken AIESEC bana çok yardımcı oldu. Firmayla AIESEC anlaşmalı olduğu için AIESEC'e ayrılan kontenjandan faydalandım. İlk defa yurt dışına çıkma imkanı buldum. İhtiyacım olan birçok şey vardı. İsveç'te bana ev bulundu, her türlü imkan sağlandı. Stajımın bitmesine bir ay kaldı fakat onlar benimle çalışmak istediklerini söylediler. Bu benim için çok güzeldi" şeklinde konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Üniversitesi Naksan Plastik Ericsson Bosch Yerel Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Bakmadan Geçme

16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Brighton Chelsea maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Chelsea maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.United Newcastle maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? VAR kalkıyor mu? Premier Lig'de VAR sistemi kaldırılacak mı?
Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title