Haberler

Evliya Çelebi'nin Doğumunun 400. Yılı

Tokat'ta Evliya Çelebi'nin doğumunun 400.yılı etkinlikleri kapsamında "Evliya Çelebi'nin Dünyası" konulu harita sergisi ziyarete açıldı.

Tokat'ta Evliya Çelebi'nin doğumunun 400. yılı etkinlikleri kapsamında "Evliya Çelebi'nin Dünyası" konulu harita sergisi ziyarete açıldı.

Tokat Öğretmenevi'nde Evliya Çelebi'nin 400. Doğum yıl dönümü nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma Eğitim Genel Müdürlüğü, Bahçeşehir Üniversitesi Medeniyet Araştırma Merkezi ve Avrasya Yazarlar işbirliğinde hazırlanan "Evliya Çelebi'nin Dünyası" konulu harita sergisinin açılışını Vali Yardımcısı Sedat Oktar yaptı.

Oktar, Evliya Çelebi'nin Osmanlı Devletinde 17. yüzyılda yaşamış bir seyyah olduğunu belirterek, "Gece rüyasında Allah'a yalvarırken bana yardımcı ol şefaat et diyeceğine seyahat ya resul Allah demiş ve 50 yıl boyunca tüm Osmanlı topraklarını gezmiş" dedi.

Evliya Çelebi'nin bu gezilerini Seyahatname adlı kitabında yazdığını ifade eden Oktar, "Kendisinin bu 400. ölüm yıl dönümünde bize bıraktığı ve bizim ülkemizi bize çok iyi anlattığı için ona çok teşekkür ediyoruz. Allah rahmet eylesin diyoruz. Tokat'ımıza da gelmiş birçok şey söylemiş, uğramadığı, görmediği yer yok. Türk vatandaşlarının da Türkiye'yi çok iyi öğrenmeleri, komşu ülkeleri çok iyi öğrenmeleri, komşu kültürlerini çok iyi tanımalarıdır. Böylelikle insanlığa çok daha faydamız olacaktır. Oraları anlamak, o insanları tanımak bize çok büyük bir bilgelik kazandıracaktır" diye konuştu.

Sergide, Evliye Çelebi'nin ziyaretleri ve ziyaret ettiği yerlerin özelliklerini içeren 27 parçadan oluşan illüstratif harita yer aldı.

Sergi açılışına İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdurrahman Akyüz ve daire müdürleri katıldı.

- TOKAT

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi? 3 Mayıs Türkçülük Günü kutlama mesajları ve sözleri! 3 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 3 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Şevval ayı ne zaman bitiyor 2024? 3 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title