Haberler

Elazığ: Türkiye'nin Geleceği Mesleki Eğitimde

Ticaret Turizm Öğretimi Genel Müdürü Sadettin Sabaz, Türkiye'nin Geleceğinin Mesleki Eğitimde Olduğunu Savunurken, Okumuş İşsizlerin Bunalıma Sürüklendiğini Söyledi.

Ticaret Turizm Öğretimi Genel Müdürü Sadettin Sabaz, Türkiye'nin geleceğinin mesleki eğitimde olduğunu savunurken, okumuş işsizlerin bunalıma sürüklendiğini söyledi.

Sabaz, Elazığ Anadolu İletişim Meslek Lisesi'ni ziyaret ederek öğrenciler ve okul yöneticileriyle görüştü. Üniversiteyi bitiren gençlerin işsiz kaldığını ve bunalıma girdiğini belirten Sabaz, "Türkiye'de mesleki eğitim, Türkiye'nin geleceğidir. Artık üniversite kapısındaki yığılmaları hepimiz görüyoruz. Gençler üniversiteyi bitiriyor, işsiz kalıyor, bunalıma düşüyor. O bakımdan genel lise mezunlarının büyük bir kısmı o kapıdan geri dönüyor, ortada kalıyor. Bunun için meslek liselilerin üniversite kapısında yığılmalarını önlemenin tek yolu mesleki eğitimi geliştirmemizle mümkün olacaktır. Avrupa'da bu yüzde 65 oranında gerçekleşmiştir. Biz de bakanlık olarak bu oranı yükseltmek adına çalışmaktayız. Bunun için bu sene ilk defa modüler eğitime geçiliyor. Modüler eğitim, mesleki eğitimin önünü açacaktır. Türkiye genelinde bu sene mesleki eğitime yönelişte, kayıtlarda büyük bir artış vardır. Sadece Ticaret Turizm Öğretim Genel Müdürlüğü'ne bağlı olan liselerde yüzde 15.69'luk öğrenci artışı vardır. Bu da gençlerimizin mesleki eğitime yöneldiğinin bir işaretidir" dedi.

"İletişim Meslek Liselerimiz, puan anlamında diğer liselere göre daha büyük mağduriyet yaşamaktadır" diyen Sabaz, "Meslek liseleri, ara eleman yetiştiren okullardır. Bu okullarda yüzde 100 üniversiteye gideceğim gibisinden bir hedef olmamalıdır. Bakanlık olarak bizim ilk hedefimiz, meslek lisesi öğrencilerinin iyi bir mesleki eğitim alarak mezun olmaları ve iyi bir eleman olarak yetişmeleridir. Üniversite sadece İletişim Meslek Lisesi'nin bir sorunu değildir, ama bunun bir parçasıdır. Diğerler meslek liselerine nazaran daha da büyük mağduriyet yaşamaktadırlar. Bu genel bir sıkıntıdır ve bu sıkıntı eşitlik ilkesine aykırıdır. Mutlak suretle bu sorunun ortadan kaldırılması için uğraşmaktayız. Bakanlık olarak mücadelemiz 3-4 yıldır devam ediyor. Tabii, YÖK ile bu konuda tam olarak bir anlaşmaya varmış değiliz. Ama işin peşini de bırakmış değiliz. Türkiye'de 15 tane iletişim lisesi var. Elazığ, en şanslı illerden ikinci sırada yer almaktadır. Okul birimleri ve atölyelerin tamamen aktif durumda olduğunu gördük. Bu, büyük bir avantajdır" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title