Haberler

Elazığ'da Çiftçilere Domates Üretimi Eğitimi Verildi

Elazığ'da çiftçilere sürdürülebilir domates üretimi eğitimi verildi.

Elazığ'da çiftçilere sürdürülebilir domates üretimi eğitimi verildi.

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA), Knorr firması ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün ortak düzenlediği programlara 3 bin çiftçi katıldı.

FKA Genel Sekreter Vekili Mesut Öztop, bir otelde gazetecilere yaptığı açıklamada, eğitimlerin 14-16 Haziran tarihlerinde verildiğini söyledi.

Elazığ'da nüfusun yüzde 29'unun tarımda çalıştığını kaydeden Öztop, "Bu oran Türkiye ortalamasının çok üzerinde. Knorr'un desteğiyle sürdürülebilir tarım konusunda ve dolayısıyla topraklarımızın korunarak bölgenin veriminin artması yolunda büyük bir adım attık. Bereketli topraklar ve sürdürülebilir tarım teknikleri, hem çiftçilerimizin hem de bölge tarımının kalkınmasında önemli rol oynayacak" diye konuştu.

Öztop, Elazığ için önemli bir ürün olan domatesin sürdürülebilir tarım yöntemleri kullanılarak üretilmesine yönelik çalışmaların büyük katkı sunacağını belirtti.

Unilever Türkiye Gıda Kategorisi Pazarlama Direktörü Ali Coşkun, çorba üreten bir firma olarak çiftçiden domates aldıklarını belirterek, "Türkiye'nin bereketli topraklarını korumak ve çiftçiyi bilinçlendirmek için ilgili kuruluşlarla işbirliği yaparak sürdürülebilir tarım uygulamaları konusunda çeşitli eğitimler düzenliyoruz" dedi. - Elazığ

Kaynak: AA / Yerel

Elazığ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title