Haberler

Edirne'de Ücretsiz Kalp Taraması Yapılacak

Güncelleme:

Türk Kalp Vakfı, Edirne Gönüllüleri Derneği ile birlikte Edirne'de halka ücretsiz olarak kalp taraması yapacak.

Türk Kalp Vakfı, Edirne Gönüllüleri Derneği ile birlikte, İl Sağlık Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Birliği koordinatörlüğünde Edirne'de halka ücretsiz olarak kalp taraması yapacak.

Proje tanıtım toplantısında konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Erten, Türkiye'de yaşanan ölümlerin yüzde 40'ının kalp damar hastalıklarından kaynaklandığını belirterek, bu kapsamda Sağlık Bakanlığı'nın bir takım çalışmalar başlattığını söyledi. Yapılacak olan çalışmalar kapsamında Dr.Erten, erişkin popülasyonda 2 hafta boyunca yaklaşık 300 kişinin kalp taramasını yapmayı planladıklarını belirtti.

Projeye destek veren Edirne Gönüllüleri Derneği Başkanı Tuna Bekleviç ise; "Edirne'de başlanan projeye diğer şehirlerde de uygulanabilir. Tekirdağ, Kırklareli, İstanbul'un Avrupa yakası olmak üzere pilot bölgemizi biraz yaygınlaştırmak konusunda bende sivil toplum ve kamu noktasında elimden gelen tüm katkıyı sağlamaya hazırız" dedi.

Edirne Gönüllüleri ve Türk Kalp Vakfı ortaklığında yürütülecek projede Vakıf üyelerinden Edirne'ye gelen doktorlar eşliğinde iki hafta boyunca başta İl Sağlık Müdürlüğü'nde hastaların kalp taramaları yapılacak. Mahalle muhtarlarıyla koordineli olarak yapılacak çalışmalarda bazı mahallelerde de bu taramalar devam edecek. Günlük 25-30 hastanın bakılacağı projede ileriki dönemlerde Edirne dışındaki illerde de uygulanması planlanıyor.

Projenin tanıtım toplantısına, Edirne Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. İlhan Açıkgöz, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Emrah Erten, Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren, Türk Kalp Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Semiramis Sekban ve Türk Kalp Vakfı üyeleri katıldı. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İl Sağlık Müdürlüğü Türk Kalp Vakfı Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title