Haberler

Diyarbakırlı Karateci Amine Türkiye Üçüncüsü Oldu

– Balıkesir’in Burhaniye İlçesi’nde yapılan Minikler ve Yıldızlar Türkiye Karate Şampiyonasında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesporlu Amine Akçakmak üçüncü oldu.

Balıkesir'in Burhaniye İlçesi'nde yapılan Minikler ve Yıldızlar Türkiye Karate Şampiyonasında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesporlu Amine Akçakmak üçüncü oldu.

2450 sporcunun yer aldığı müsabakalarda yıldızlar 37 kiloda mindere çıkan Amine Akçakmak, bronz madalya elde ederek milli takıma seçildi.

Yıldız karateci, elde ettiği başarıdan dolayı Diyarbakır'ı milli forma altında Balkan Şampiyonası'nda temsil etme hakkını elde etti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor Karate Antrenörü Ahmet Yazar, yoğun çalışmanın sonucunda küçümsenmeyecek bir derece elde edildiğini söyledi.

Hedeflerinin  Avrupa ve Dünya Şampiyonalarına sporcu göndermek olduğunu anlatan Yazar, şöyle konuştu:

"Verdiğimiz emeğin karşılığını almaya başladık. 2450 sporcunun yer aldığı Minikler ve Yıldızlar Türkiye Karate Şampiyonasında Amine Akçakmak önemli rakiplerini geçerek üçüncü oldu. Bu dereceden dolayı sporcumuz hem milli takıma seçildi hem de Balkan Şampiyonasına katılma hakkını elde etti. Önümüzdeki aylarda yapılacak Balkan Şampiyonası için de çalışmalarımıza kısa süre içinde başlayacağız." - Diyarbakır

Kaynak: AA / Yerel

Diyarbakır Burhaniye Balıkesir Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title