Haberler

Çocuklar, Geleneksel Çocuk Oyunları Etkinliğinde Buluştu

Geleneksel çocuk oyunları etkinliği düzenlendi.

Geleneksel çocuk oyunları etkinliği düzenlendi.

Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu (ÇOSKK) Edirne Temsilciliği tarafından bir alış veriş merkezinde düzenlenen etkinlikte çocuklar, sek sek, yağ satarım bal satarım, topaç, dokuz taş, üç taş, tombik gibi oyunları oynadı.

ÇOSKK Edirne Temsilcisi Nedim Zobar, amaçlarının unutulmaya yüz tutmuş geleneksel çocuk oyunlarını çocuklarımıza tekrar hatırlatmayı ve çocukların arkadaş ortamında keyifli vakit geçirmelerini sağlamak olduğunu belirtti.

Bu tarz etkinliklerle unutulan çocuk oyunlarının yeniden oynanmaya başlayacağını ifade eden Zobar, "Teknoloji çağında bilgisayar başında çok fazla zaman geçiren ve  arkadaş ortamından uzaklaşarak gittikçe yalnızlaşan çocuklarımıza, geleneksel çocuk oyuncularımız ile farklı eğlence ve kaynaşma alanları yaratmaya çalışıyoruz" dedi.

ÇOSKK Eğitmeni Sadrettin Alıcı da çocuklara farklı oyun oynama imkanları sağlamanın çocuklarda hem bedensel hem de ruhsal gelişimleri açısından çok önemli olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title