Haberler

Ceyhan'da Öğretmenevinin Geliriyle Engelli Okulu Yapılacak

Güncelleme:

Adana'nın Ceyhan ilçesinde, öğretmenevinin gelirleriyle, 20 derslikli zihinsel engelli okulu yapılacağı bildirildi.

Ceyhan ilçesinde, öğretmenevinin gelirleriyle, 20 derslikli zihinsel engelli okulu yapılacağı bildirildi.

Kaymakam Gürbüz Karakuş, 20 derslikli zihinsel engelli okulu yapılmasıyla ilgili düzenlenen imza töreninde, 4 yıl önce hizmete başlayan Ceyhan'daki öğretmenevinin Türkiye'nin en iyi işleyen öğretmenevlerinden birisi olduğunu söyledi.

Ceyhan'a yapılacak olan iş atölyeli okulun Türkiye'de bu alanda üçüncü olduğunu vurgulayan Karakuş, "İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan, başta öğretmenler, öğrenciler olmak üzere Ceyhan halkına hizmet veren öğretmenevinin gelirleriyle, kente yeni bir okul kazandırmanın sevincini yaşıyoruz. Türkiye birincisi İstanbul'da, ikincisi ise İzmir'de olan iş atölyeli engelli okulunun üçüncüsünü Ceyhan'da yaptıracağız" dedi.

Cumhuriyet Mahallesi 75. Yıl Anaokulu'nun hemen yanına yapılacak olan Ceyhan Öğretmenevi Zihinsel Engelli Öğrenciler İş ve Meslek Okulu'nun projesinin hazır olduğunu vurgulayan Karakuş, şunları kaydetti:

"2 bin 500 metrekarilik bir arsa üzerine yapılacak okulda, lise çağındaki zihinsel engelli öğrencilerimiz eğitim görecek. 50 öğrenci kapasiteli ve 20 derslik olan okulda, içerisinde 3 iş atölyesi, yemekhane odası, dinlenme odası ve 100 kişilik konferans salonu halinde olacak. Önümüzdeki günlerde temelini atacağımız okulun, kısa zamanda bitirmeyi hedefliyoruz. Eğitim sürecinde öz bakım becerileri, akademik bilgileri, toplumsal uyum becerileri ve mesleki becerilerini geliştirebilecekleri eğitimleri alacaklardır. Okulumuzun eğitim ve öğretim camiamıza ve halkımıza hayırlı olmasını dilerim."

Karakuş, 2015'de eğitim ve öğretime açılması planlanan okulun yaklaşık maliyetinin 1,5 milyon TL olduğunu sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Kaymakam Karakuş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yaylacı ve Ceyhan Öğretmenevi Müdürü Mustafa Kemal Biter, okulun yapımına ilişkin protokolü imzaladı. - Adana

Kaynak: AA / Yerel

Gürbüz Karakuş Türkiye Ceyhan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title