Haberler

Çavuşcu köyünde Ramazan ayında birlikte iftar

Güncelleme:

Çorum'un Sungurlu ilçesine bağlı Çavuşcu köyünde yaşayanlar, Ramazan ayı boyunca oruçlarını düzenlenen iftar yemeklerinde birlikte açtılar. Köyde kurulan sofrada hemşehriler bir araya gelerek köyün sorunlarını tartışıyor ve güç birliği oluşturuyorlar.

Çorum'un Sungurlu ilçesine bağlı Çavuşcu köyünde yaşayanlar, Ramazan ayı boyunca oruçlarını düzenlenen iftar yemeklerinde birlikte açtılar.

Çavuşcu köyünde Ramazan ayında evlerinde yemek pişirmeyen vatandaşlar, kurulan sofrada hep beraber iftar yapıyorlar. Çavuşçu Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Kadir İşdüzer, bu geleneği geleneksel hale getireceklerini söyledi. Toplu yemeklerin insan ilişkilerini daha güçlü hale getirdiğini belirten İşdüzer, "Gurbetteki köylülerimizle köyde yaşayan hemşehrilerimiz bir araya gelerek köyümüzde birlik ve beraberlik içerisinde köyün sorunlarını tartışarak, güç birliği oluşturmaktadır" dedi. - ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sungurlu İftar Çorum Kültür Yerel Yaşam Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title