Haberler

Çankırı'da "Yaran Çalıştayı" Yapıldı

Çankırı Karatekin Üniversitesi Yaran Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen "Yaran Kültürü, Sohbet Meclislerinin Günümüzdeki Meseleleri" çalıştayı yapıldı.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Yaran Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen "Yaran Kültürü, Sohbet Meclislerinin Günümüzdeki Meseleleri" çalıştayı yapıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü Uzmanı Hayrettin Un, Büyük Otel'de yapılan çalıştayda yaptığı konuşmada, Yaran kültürünün 2010 yılında UNESCO insanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi'ne kaydedilerek dünya kültür mirası içindeki yerini aldığını söyledi.

Yaran kültürünün korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması için yapılması gereken çalışmaları içeren bir "Koruma Eylem Planı" hazırlandığını ifade eden Un, şunları kaydetti:

"Hazırlanan Koruma Eylem Planı doğrultusunda tanıtıcı yayınlar ve araştırmalar yapılmıştır. Bu çalışmalar yerel yönetimler, üniversiteler, sivil toplum kuruluşlarının ortak işbirliğinde yürüttükleri çalışmalardır. Unutulmamalıdır ki yaran kültürünün korunması, yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamak aynı zamanda geleneksel giyim kuşam, sözlü kültür, mutfak kültürü gibi kültürel miraslarımızın bütünüyle korunması ve yaşatılması ve aktarılmasına katkıda bulunacaktır."

Yaran Kültür Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Kadir Çayır da bir günlük bir çalıştayda birçok konunun tartışıldığını belirterek, çalıştaydan verimli sonuçlar alındığını bildirdi.

Muhabir: Ferhat Barulay

Yayıncı: Ebubekir Gülüm - ÇANKIRI

Kaynak: AA / Yerel

Karatekin Üniversitesi Çankırı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title