Haberler

Btso, İngiltere Başkonsolosu Leigh Turner'ı Ağırladı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), İngiltere Başkonsolosu Leigh Turner ve beraberindeki heyetin katılımıyla semine ev sahipliği yaptı.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), İngiltere Başkonsolosu Leigh Turner ve beraberindeki heyetin katılımıyla semine ev sahipliği yaptı.

BTSO hizmet binasında düzenlenen 'yaratıcılık' konulu seminer öncesi Meclis Başkanı Remzi Topuk, Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran ve Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurcan Özdemir ile bir araya gelen Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosu Leigh Turner Bursa'nın kendileri için çok önemli bir kent olduğuna değindi. Turner "Bursa, Türkiye'nin en önemli şehirlerinden bir tanesi ve Türkiye ile Birleşik Krallık arasındaki ticaret hacminin artmasında çok büyük bir rol oynayacağına inanıyorum. Yabancı yatırımcıların ülkemize gelip yer açabilmeleri için çok elverişli bir vergi rejimimiz var. Bu kapsamda dünyada önem verdiğimiz ülkelerle iş hacmimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Türkiye de bugün ve gelecek dönem için stratejik iş ortağımız olan ülkeler arasında yerini alıyor" dedi.

BTSO Meclis Başkanı Topuk ise, Birleşik Krallık'a ihracat yapan 456 firmanın olduğuna değinerek "Bursa Ticaret ve Sanayi Odası olarak aktif üyelerimizin yüzde 2'si Birleşik Krallık'a ihracat gerçekleştiriyor. Bursa ile İngiltere arasında 810 milyon dolarlık toplam ihracat rakamımız var. Bursa'mızda ciddi bir ekonomik potansiyel var ve sizinle birlikte bu potansiyeli daha da büyütebiliriz" dedi.

Topuk, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası olarak hayata geçirdikleri projeler hakkında İngiltere Başkonsolosu Turner'ı bilgilendirdi. Yüksek Teknoloji OSB'ye dikkat çeken Topuk "50 yıl önce Bursa ilk OSB'yi kurdu, bugün kuruluş işlemlerini tamamladığımız Yüksek Teknoloji OSB ile Bursa bir kez daha önderlik yapacak ve yabancı yatırımcıları Bursa'mıza çekeceğiz. Bu kapsamda sizlerin de desteğini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran ise Uzay, Havacılık ve Savunma Sanayi Kümelenmesi olarak İngiliz firmaların birikimlerinden yararlandıklarını belirterek "2023 yılında Bursa olarak hedeflediğimiz 75 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaşabilmek adına çok büyük ve önemli projelerin startını verdik. Bu kapsamda Bursa'nın sanayi dönüşümüne liderlik ettiğimiz gibi yabancı yatırımcıları kentimize çekecek stratejik çalışmalar da yürütüyoruz" dedi.

Ziyaretlerin ardından BTSO Meclis Üyesi ve İngiltere Fahri Konsolosu Hüseyin Durmaz ile İngiltere Başkonsolosu Leigh Turner ve beraberindeki uzmanların katılımıyla "yaratıcılık" konulu seminer düzenlendi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Birleşik Krallık İlker Duran Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Kara Ağaç Destanı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 3 Mayıs Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 3 Mayıs Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Güneşten korunmak neden önemli? Güneş kremi kullanmazsak ne olur? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! En sevilmeyen burç hangi burç? En kötü burçlar hangileri? Kızılcık Şerbeti 61. bölüm canlı izle! Show TV Kızılcık Şerbeti yeni bölüm neler oldu? Yalı Çapkını CANLI İZLE! 3 Mayıs Yalı Çapkını 68. bölüm CANLI YAYIN! Yalı Çapkını FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! En etkili manipülasyon taktiği: Mağduru oynamak ne demek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title