Haberler

Binalar Yıkıldı, Afişler Hazırlandı, Ama Ortada Şelale Projesi Yok

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Altıparmak semtinde yıktırılan sosyal güvenlik kurumu binaları arsasında uygulanacak şelale ve park alanının projesi olmadığı öne sürüldü.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından merkez Osmangazi İlçesi'ne bağlı Altıparmak semtinde yıktırılan sosyal güvenlik kurumu binaları arsasında uygulanacak şelale ve park alanının projesi olmadığı öne sürüldü. Afişlerle kamuoyuna görsel proje sunulduğunu bildiren Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Nizamettin Kaya, ortada teknik proje bulunmadığını ve gösterilen projenin uygulanmayacağını iddia etti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından İl Özel İdaresi'nden takas karşılığı satın alınan Altıparmak semtindeki Sosyal Güvenlik Kurumu binaları için tartışmaların ardından Devlet Bakanı Faruk Çelik'in isteği üzerine şelalenin bulunduğu bir proje hazırlandı. 1 Ocak'ta 10 binanın yıkımına başlanırken, 18 bin 500 metrekarelik bir alanda yenileme çalışması yapılacak. Devlet Bakanı Faruk Çelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Recep Altepe tarafından şelale ve yeşil alan ağırlıklı olarak kamuoyuna tanıtılan projede yıkım çalışmaları sona erdi.

PROJESİ YOK

Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Nizamettin Kaya, Büyükşehir belediyesi tarafından görsel olarak hazırlanan proje dışında Altıparmak Meydanı için gerçek teknik proje bulunmadığını öne sürdü. Büyükşehir Belediyesi'ne proje hakkındaki görüşlerini sunduklarını belirten Kaya, "Alan, Altıparmak, Atatürk Stadyum'u ve Merinos bölgesi dikkate alınarak düzenlenmeli. Altıparmak'tan çıkan bir yaya meydanda dinlenip oradan da Merinos metro durağına kadar gidebilmeli. Proje sürecinin 5-6 aylık bir çalışmaya ihtiyacı var. Ancak belediye bu alandan seçime yönelik bir proje elde etme çabasında. Mevcut proje sadece görselliği bulunan, çevresi ile bir bütünlüğü olmayan ve Bursa ulaşım planına göre hazırlanmış bir proje değil. Biz buraya şelale yapacağız diyerek proje hazırlarsanız Bursa'ya yazık etmiş olursunuz" dedi.

Altıparmak Meydanı projesinin bölgesel olarak gerçekleştirilecek yarışmayla belirlenmesi gerektiğini vurgulayan Kaya, bunun dışında yapılacak projelerin çözüm olmadığını kaydetti. Meydan yanındaki çarşının da kaldırılması gerektiğini dile getiren Nizamettin Kaya, "Gösterilen proje uygulanmayacak. Şu an böyle bir proje ortada yok. Belediye bize projenin tamamını teknik olarak sunamadı. Zaten mevcut proje uygulanabilen bir proje değil. Belediye bunu bir alışkanlık haline getirdi. Gösterdiği projeler farklı, ortaya çıkan projeler farklı oluyor. Projeyi ortaya koysunlar ki daha iyi değerlendirelim. Bu bölgenin bir şelaleye değil, kentsel anlamda çevresiyle bütünleşik bir projeye ihtiyacı var" diye konuştu. Altıparmak ve çevresinin son 15 yılda yaklaşık 4 defa düzenlendiğini hatırlatan Kaya, gelişmiş ülkelerde meydanların bir kez planlandığını ve bir daha değiştirilmediğine dikkat çekti.

BELEDİYE: UYGULAMA PROJESİ HAZIRLANIYOR

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı yetkilileri ise, Altıparmak'ta yapılacak şelale için afişlerdeki fotoğrafların konsept modeller olduğunu belirterek, "Uygulama proje ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. 15-20 gün içinde tamamlanacak. Şelale modellerdekinden daha küçük olabilir. Uygulama projesi tamamlandıktan sonra ihaleye çıkaracağız" dedi.

YAMAÇLARDAKİ SIR

Bu arada, Altıparmak'taki 10 SGK binasının yıkılmasının ardından şelale yapılması planlanan yamaçlarda ortaya çıkan galerilerde Mimarlar Odası Bursa Şubesi'nin Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'ne gönderdiği yazı ile incelemeye alındı.

Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdür Vekili Serpil Arık, Müze Müdürlüğü tarafından bölgede bulunan kalıntıların araştırılacağını belirtti. - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title