Haberler

"Seçimden İlk Hedefimiz Cezaevlerinin Boşaltılmasıdır"

Güncelleme:

Batman Belediye Başkanlığına seçilen BDP'li Sabri Özdemir, "Seçimden ilk hedefimiz cezaevlerinin boşaltılmasıdır." dedi.

BDP'li Özdemir "Seçimden ilk hedefimiz cezaevlerinin boşaltılmasıdır" dedi.

Batman'da büyük bir farkla seçimi kazanan BDP'nin Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir, teşekkür konuşmasında, "Biz bu birliğimizle cezaevleri boşaltıp arkadaşlarımızı özgürleştireceğiz. Önderliğimizi İmralı cezaevinde özgürleştireceğiz" şeklinde açıklama yaptı.
Batman merkezde oy sayımı dün öğle saatlerine kadar devam ederken, Batmanın yeni Belediye Başkanı Sabri Özdemir, dün ilk açıklamasını partililere yaptı. Önceki akşam geç saatlerde kutlamaya katılan ve teşekkür konuşmasını yapan BDP Batman Belediye Eş Başkan Adayı Sabri Özdemir, "Biz bu birliğimizle cezaevleri boşaltıp arkadaşlarımızı özgürleştireceğiz. Önderliğimizi İmralı cezaevinde özgürleştireceğiz" dedi.
Kazandıkları seçim zaferine dikkat çeken Özdemir, bundan sonra halkların özgürlüğü, barışı ve demokrasisi için çalışma yürüteceklerini söyledi. BDP Batman merkez, Gercüş (Kercews), Beşiri (Qubîn) ilçeleri, Batman merkeze bağlı Balpınar (Giresîra) Beldesi, Beşiri'ye bağlı İkiköprü (Awîskê) Beldesinde büyük bir farkla belediyeleri kazanırken, Kozluk (Hezo), Hasankeyf (Heskîf), Sason ve Kozluk'a bağlı Bekirhan (Kaniyahenê) beldesinde seçimleri az bir oy farkıyla kaybetti. Gercüş, Beşiri ilçelerinde, İkiköprü ve Balpınar beldelerinde BDP'nin elde ettiği zaferi binlerce yurttaş tarafından gece geç saatlere kadar kutlamalarla kutlandı.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Sabri Özdemir Beşiri İmralı Batman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title