Haberler

Bekad'tan Boldu'dan Ödüllerle Döndü

Bolu’da düzenlenen ‘1.Ulusal Yemek Yarışması ve Aşçılık Şampiyonası’na katılan Balıkesir-Edremit Körfez Aşçı’lar Derneği (BEKAD), tüm branşlardan ödüller alarak ilçeye döndü.

Bolu'da düzenlenen '1.Ulusal Yemek Yarışması ve Aşçılık Şampiyonası'na katılan Balıkesir- Edremit Körfez Aşçı'lar Derneği (BEKAD), tüm branşlardan ödüller alarak ilçeye döndü.

Bolu 1.Ulusal Yemek Yarışması ve Aşçılık Şampiyonası, Aşçılar Pastacılar Federasyonuna bağlı Yeniçağa Profesyonel Aşçılar Derneği (YEPAD), Bolu Valiliği, Bolu Belediyesi ve Bolu ili İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa olarak geçtiğimiz günlerde Bolu Belediye Meydanı'nda gerçekleşti. Yarışmaya katılan BEKAD, girdiği tüm branşlarda ödüllerle ilçeye döndü. Katılım başvurusu yapan 700 kişiden 250'si, yer sıkıntısı nedeniyle yarışmaya kabul edilemedi. Havanın güneşli olması ve yarışmanın belediye meydanında olması yarışmaya olan ilgiyi artırdı. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz yarışmanın ilk kez Bolu ilinde yapıldığını, bundan sonra bunu geleneksel hale getirmek için çalışma yapacaklarını dile getirdi.

Açılış konuşmasını aşçı ceketi giyerek yapan başkan Yılmaz, yarışmacı gençlere öğütler verdi ve övgüler yağdırdı. Ayrıca, mutfak dostu Elik Korkmazel ve Emine Beder de belediyenin davetlisi olarak yarışmaya katıldı. AŞPAFED'in olmazsa olmazlarından olan her yarışmada uygulanan gözlemci öğretmen kuralı Bolu yarışmasında da uygulandı. Tüm öğretmenler jüri ile beraber yarışmaları tek tek kontrol ettiler.

Yarışmanın En İyi Meslek Lisesi Birincisi, Gerede Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, ikincisi Yeniçağa Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, üçüncüsü ise, Mengen Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi oldu. En iyi Üniversite Yarışmasında ise, birinci, Mengen Meslek Yüksekokulu, İkincisi Muğla İçmeler MYO, Üçüncüsü ise Beykent Üniversitesi oldu. En İyi Hijyen Kupası, yarışmada en derli toplu ve düzenli çalışan ekip olduğu için, jürinin ortak kararı ile Yeniçağa Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'ne, En Dost Canlısı Kupası ise, yine üniversiteler yarışmasında dost canlısı tutumları ve pozitif düşünce mantalitesine sahip oldukları için, 9 Eylül Üniversitesi'ne, Jüri Özel ödülü ise Bolu Umut Işığı Engelliler Gençlik Kulübü'ne verildi.

Gala yemeği, Bolu Gölcük mevkii Gazelle Otel'de 500 kişilik katılımla gerçekleşti. Galada sunulan yemeklerin lezzeti özellikle AŞPAFED Yönetim Kurulu ve davetlilerin beğenisini kazandı. Yetkililer, yarışmaya katılan Bolu Umut Işığı Engelliler Gençlik Kulübü aşçılarına da teşekkür etti. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Balıkesir Edremit Bolu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title