Haberler

Bayburt'ta 20 Bin Sazan Yavrusu Gölete Bırakıldı

Bayburt Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, göletleri balıklandırma çalışmaları kapsamında bir gölete 20 bin sazan yavrusu bırakıldığını bildirdi.

Bayburt Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, göletleri balıklandırma çalışmaları kapsamında bir gölete 20 bin sazan yavrusu bırakıldığını bildirdi.

Kurumdan yapılan yazılı açıklamada, göletlerin balıklandırılmasının Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığın Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından programlanan faaliyetler çerçevesinde gerçekleştirildiği belirtildi.

Yapılan çalışmayla göletlerdeki balık sayısının arttırılacağı ifade edilen açıklamada, "Bakanlığımızın sorumluluğu altındaki göl ve göletlerde balıklandırma faaliyetleri kapsamında Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü'nde üretilen 20 bin sazan yavrusu Demirözü ilçesi sınırları içerisinde bulunan Yukarıpınarlı Göleti'ne müdürlüğümüz yetkililerince bırakıldı. İlimizdeki balıklandırma çalışmaları bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da devam edecektir. Balıklandırma çalışmaları ile göletlerimizin balık popülasyonlarının desteklenmesi ve göl ekosisteminin canlı tutulması hedeflenmektedir."

Kaynak: AA / Yerel

Bayburt Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title