Haberler

Bandırma'da Dursunbeyliler Derneği Açıldı

Güncelleme:

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde yaşayan Dursunbeyliler, "Güney Marmara Dursunbeyliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği" kurdu.

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde yaşayan Dursunbeyliler, "Güney Marmara Dursunbeyliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği" kurdu. Derneğin açılışına çok sayıda Dursunbeyli ve Bandırma'daki vatandaşlar katıldı.

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinden daha önceden çeşitli sebeplerle Balıkesir'in Bandırma ilçesine göç etmiş ve burada yerleşmiş Dursunbeyliler ilçede kendi ilçelerinin derneğini kurdu. Yaklaşık 18 bin Dursunbeyli vatandaşın yaşadığı Bandırma'da bir araya gelen Dursunbeyliler kurdukları derneği geniş bir katılımla açıp faaliyete geçirdi. Düzenlenen törene Bandırmalı olan AK Parti Balıkesir Milletvekili M. Cemal Öztaylan, Dursunbey Belediye Başkanı M. Ruhi Yılmaz, Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, Edincik Belediye Başkanı Mehmet Yağcı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı, Dursunbey Esnaf Odası başkanı Oğuz Çakırcalı ve yönetimi, Dursunbey Belediye Meclis Üyeleri Ramazan Kıymaz, İdris Ocaktan, Dursunbey, Balıkesir ve Bandırma'dan Belediye başkanlıklarına talip çeşitli partilere mensup başkan adayları, farklı illerde faaliyet gösteren Dursunbeyliler Derneklerinin yöneticileri ile binlerce Dursunbeyli katıldı. Bandırma Küçük Sanayi Sitesinde bulunan ve Dursunbeyli bir vatandaşa ait Sanayi Lokantasında gerçekleşen açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Dernek başkanı Dr. Cemal Esendemir Dursunbeyliler Derneğinin kuruluş amacının Dursunbeylileri bir çatı altında toplamak, sorunlara çözüm bulmak, acıları ve sevinçleri paylaşmak, kültür, gelenek ve görenekleri gelecek nesillere aktarma olduğunu belirtti. Esendemir, yapacakları çeşitli etkinliklerle üyelerin birbirleri ile tanışmalarını sağlayacaklarını böylelikle dayanışmayı en üst seviyeye taşıyacaklarını söyledi. Derneği çok zorluk ve engele rağmen kurduklarını belirten Esendemir, kendilerine destek olan dernek yönetimi ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Başkan Esendemir'in ardından DUFAD başkanı Halil Erkek, Dursunbey Belediye başkanı M. Ruhi Yılmaz, Bandırma Belediye başkanı Sedat Pekel, İl Kültür Müdürü Mustafa Çaltı ve Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan da söz alarak katılımcılara hitap ettiler.

Konuşmaların ardından Dursunbey'in kültürel mirası olan DUFAD, katılımcılara unutulmaz bir gün yaşattı. Dursunbey'e has müziklerin ve halk oyunlarının sergilendiği programda protokol üyeleri de sahneye çıkarak halk oyunlarına eşlik etti. Davetlilere pilav ve ayran ikram edilen açılışın ardından törende bir araya gelen çok sayıda Dursunbeyli tanışma ve kaynaşma fırsatı buldu. Protokol üyeleri daha sonra derneğin çarşı merkezindeki dernek binasına geçerek burada incelemelerde bulundu. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title