Haberler

Aydın'da Kuraklıktan Zarar Gören Çiftçilerin Mağduriyeti Gideriliyor

Aydın Tarım İl Müdürü Sadettin Öztürk, Aydın'da Kuraklıktan Zarar Gören Çiftçilere Kuraklık Desteğinin Verileceğini ve Daha Önceden Alınan Kredilerin Erteleneceği Müjdeledi.

Aydın Tarım İl Müdürü Sadettin Öztürk, Aydın'da kuraklıktan zarar gören çiftçilere kuraklık desteğinin verileceğini ve daha önceden alınan kredilerin erteleneceği müjdeledi.

Konuyla ilgili olarak bugün bir açıklama yapan Öztürk, 2007 yılı ilkbahar döneminde Türkiye'nin çeşitli ilerinde meydana gelen kuraklık nedeniyle zarar gören çiftçilere nakdi desteğin hibe olarak verilmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararının yürürlüğe girdiğini söyledi. Öztürk, aynı kararın mağdur çiftçilerin Ziraat Bankası A.Ş ve Tarım Kredi Kooperatifleri'ne olan kredi borçlarının ertelenmesini de kapsadığını belirtti. Karar kapsamında ürünlerinin yüzde 25 ve üzerinde zarar gördüğü tespit edilen kayıtlı çiftçilerin bu imkanlardan yararlanabileceğini kaydeden Öztürk, bu çiftçilere sertifikalı tohumluk ihtiyacını karşılamak amacıyla, kaybettikleri ürün miktarına karşılık gelen kuraklık desteğinin ödeneceğini kaydetti.

Öztürk, Aydın'da bahar aylarında yağışların normalin altında ve yetersiz olması sonucu oluşan kuraklık nedeniyle kuruya ekilen buğday, arpa, fiğ ve korunga ekim alanlarında zararın oluştuğuna belirterek "Zarar gören alanlarda dekar başına buğday için 15 YTL, arpa için 12 YTL, fiğ için 20 YTL ve korunga için de 12 YTL tutarında 'Nakdi Kuraklık Desteği' ödenecektir. Kuraklık desteğinden yararlanmak isteyen çiftçilerimizin 31 Temmuz 2007 tarihine kadar gereli evraklarıyla birlikte tarım müdürlüklerine başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Kredi ertelemesi talebinde bulunacak olan çiftçilerimizin de 31 Temmuz'a kadar Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine dilekçe ile müracaat etmelidirler" dedi.

Haksız yere kuraklık desteği ödemelerinden yararlanılması ihtimaline karşı dikkatli olunduğunun altını çizen Öztürk, haksız yapılan ödemelerin tespiti halinde ödeme yapılan çiftçilerden 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümleri gereğince geri alınacağını dile getirdi.

(İK-YK)

23.07.2007 16:13 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title