Haberler

Amasya: Çiftçilere Zirai Mücadele Uyarıları

Amasya İl Tarım Müdürlüğü, Genel Hasat İşlemlerinin Tamamlanması ve Yeni Bir Üretim Periyoduna Girilmesi Nedeniyle Çiftçilere Zirai Mücadele Konularında Uyarılarda Bulundu.

Amasya İl Tarım Müdürlüğü, genel hasat işlemlerinin tamamlanması ve yeni bir üretim periyoduna girilmesi nedeniyle çiftçilere zirai mücadele konularında uyarılarda bulundu.

Amasya Tarım İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, hububat ekimleri yoğun olarak devam ettiğinden tohumlukların tümünün sürme ve rastık hastalıklarına karşı ilaçlanmaları gerektiği, ilaçlama yapılmadığı taktirde, bu hastalıklardan özellikle buğday sürmesinin uygun hava koşullarında üründe yüzde 80 civarında kayıplara neden olduğu belirtilirken, meyve bahçelerinde de yaprak dökümünün sona ermesinden sonra genel bir temizlik yapması, kurumuş, hastalıklı veya sıvama koşnil bulaşığı dalların kesilip bahçeden uzaklaştırılması gerektiği, dallarda asılı kalmış monilyalı meyveler ile dökülen kurtlu, hastalıklı, meyveler ve yaprakların tırmıklar ile temizlenip imha edilmesi gerektiği ifade edildi.

Yapılan açıklamada, ateş yanıklığı hastalığının görüldüğü bahçelerde gerekli temizliklerin yapılmasından sonra yüzde 2'lik bordo bulamacı iyice ilaçlanması gerektiği, kiraz, vişne ve kayısılarda yapraklarda saçma deliği gibi delinmelere, meyvelerde kızıl lekelere sebep olan yaprak delen hastalığına karşı yüzde 2'lik bordo bulamacı ile yaprak dökümüne müteakip ilaçlama yapılması, hububat alanlarında çevrede yeşillikler çoğalmadan tarla farelerine karşı en etkili şekilde bu dönemde her işlek deliğe 5 adet zehirli yem el değmeden konularak mücadelenin yapılması gerektiği bildirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title