Haberler

Aldırmaz'dan'dan Konferans

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, eski binaları yıkıp yerine sadece depreme dayanıklı çok katlı binalar yapmanın kentsel dönüşüm olmayacağını söyledi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, eski binaları yıkıp yerine sadece depreme dayanıklı çok katlı binalar yapmanın kentsel dönüşüm olmayacağını söyledi. Aldırmaz, "Kentsel dönüşüm tüm ihtiyaçlara cevap veren bir olgudur.

Kentsel dönüşümde; yollar, bahçeler, parklar, okullar, camiler gibi sosyal donatıların da olması da gerekir" dedi.

Çukurova Üniversitesi Ramazanoğlu Konağı Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Cumartesi Sohbetleri"nin bu haftaki konuğu Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz idi.

Vali Yardımcıları Mustafa Yüksel Karadağ, Durmuş Gencer ve Azmi Yeşil, Adana İl Jandarma Alay Komutanı Albay Murat Koç, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Bilim ve Teknoloji Ünivresitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy, Adana Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök, Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, meslek oda ve sivil toplum kuruluş temsilcileri ile Adana eşrafının katıldığı konferansın açılış konuşmasını yapan Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Gözde Ramazanoğlu, bu yıl ikincisi düzenlenen toplantıda Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın 'Kentsel Dönüşüm ve Tarihi Doku' konusunda konferans vereceğini söyledi, "Cumartesi Sohbetleri"ne gösterdikleri ilgi nedeniyle konuklara teşekkür etti.

Konuşmasına yeni belediyeler yasası ile başlayan Zihni Aldırmaz, 'Çok doğru bir çözüm' dediği yasanın, belediyeciliğin önünü açacağını söyledi.

Eski binaları yıkıp yerine sadece depreme dayanıklı çok katlı binalar yapmanın kentsel dönüşüm olmayacağını söyleyen Zihni Aldırmaz, "Kentsel dönüşüm tüm ihtiyaçlara cevap veren bir olgudur. Kentsel dönüşümde; yollar, bahçeler, parklar, okullar, camiler gibi sosyal donatıların da olması da gerekir" dedi.

Büyükşehir Belediyesi olarak tarihi dokuların korunmasıyla ilgili yaptıkları çalışmaları da anlatan Zihni Aldırmaz, "Tarihi mirasımız; geçmişten geleceğe taşımamız gereken sorumluluğumuzdur" şeklinde konuştu.

Çukurova coğrafyasının önemini de anlatan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, "Adana ve Tarsus; 4000 yıldır ismi ve yeri değişmeyen yerleşim yerleri. 10 bin yıla yakın geçmişi var. Aslında geçmişte Mut'tan Hatay'a kadar Seyhan vilayeti imiş. Sonradan siyasi nedenlerden dolayı ayrılmışlar. Biz bu vilayetleri yeniden birleştiremeyiz ama projelerimizi birleştirerek değerlerimizi ve tarihi mirasımızı dünyaya tanıtabiliriz" dedi.

Daha sonra soru-cevap bölümüne geçildi. Söz alanlar yaptığı hizmetlerden dolayı Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'a teşekkür ederken, yeni hizmetler beklediklerini de ifade ettiler. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çukurova Üniversitesi Zihni Aldırmaz Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title