Haberler

AK Parti'nin Sivas Mitingi

Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan: (2) "İyi ki Marmaray'ı denizin altından yaptık, bunlar ona da karşı çıkarlardı, onlar görmeden, bilmeden biz Marmaray'ı bitirdik.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "İyi ki Marmaray'ı denizin altından yaptık, bunlar ona da karşı çıkarlardı, onlar görmeden, bilmeden biz Marmaray'ı bitirdik. Bak şimdi ne oldu? Geçen gün, İstanbul 2 gün ardı ardına acayip sis. Vapurlar çalışmıyor, köprüde sıkıntı... Ne oldu? Marmaray, devreye girdi. Bu defa Marmaray ile 300 bin kişi günde taşındı. Mesele bu" dedi.

Erdoğan, partisinin Sivas Kent Meydanı'ndaki mitinginde yaptığı konuşmada, dün çok önemli bir tören için Konya'da olduğunu hatırlatarak, dünyadaki en önemli hava savunma sistemlerinden bir tanesi olan Havadan Erken İhbar ve Kontrol uçağını dün TSK'ya teslim ettiklerini söyledi. Yıl sonuna kadar 2, gelecek yıl 1 tane daha uçağın TSK envanterine katılacağını belirten Erdoğan, rabia işareti yaparak, "Olacak 4, rabia" ifadesini kullandı.

Barış Kartalı adı verilen bu uçakların Türkiye'nin savunmasını daha da güçlendireceğini anlatanErdoğan, Boeing firmasının projenin ana yüklenicisi olduğunu ifade etti. Uçaklara Kuzey, Güney, Doğu ve Batı adı verildiğine dikkati çeken Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ülkemizin 4 bir tarafını bu Barış Kartalları ile güvence altına alacağız. Bugüne kadar bunlar niye yapılmadı acaba? Laf üretenlerle bu iş olmaz. Onlar laf üretti, biz ise iş ürettik. Onun için dikkat ederseniz 'Daima millet, daima hizmet' diyoruz. Bizim işimiz bu. Birileri laf üretir, biz ise icraat. Bu üretimi yaparken burada neler vardı, biliyor musunuz? Havelsan, bunlar bizim firmalarımız, Tusaş, Mikes, Aselsan, Seleks, THY Teknik HTR gibi firmalarımız, bu büyük projede, bu dev projede başarı ile görev aldılar. Mühendislerimiz, teknisyenlerimiz, bilim insanlarımız, bu büyük projede önemli birikimlerini ortaya koydular. Biliyorsunuz, bundan önce de Hürkuş adı verilen uçağımızı imal ettik ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize kazandırdık."

-"Sivaslı Nuri Demirağ'ın hayallerini gerçeğe dönüştürüyoruz"

Erdoğan, Sivas'a gelip de Sivaslı bir büyük hizmet adamını, ömrünü havacılığa ve ulaştırmaya adamış merhum Nuri Demirağ'ı hatırlamamanın mümkün olmadığını belirterek, Nuri Demirağ'ın, AK Parti Milletvekili Nursuna Demirağ Memecan'ın dedesi olduğuna işaret etti. Nuri Demirağ'ın Türkiye'nin ilk yerli uçaklarını ürettiğini, Cumhuriyet'in ilk yıllarında bin kilometre demiryolu inşa ettiğini vurgulayan Erdoğan, şunları söyledi:

"Bunları iyi bilin. Türkiye'de paraşütü ilk kez o üretmişti. Ben de bilmiyordum, yeni öğrendim, bu çalışmalar esnasında. İstanbul Boğazı'na bir köprü hayalini Sivaslı Nuri Demirağ kurmuş, planlarını, projelerini de maşallah hazırlamıştı ama o zamanki CHP zihniyeti, aynen bugün olduğu gibi o zaman da Nuri Demirağ'ın planlarını, projelerini, hedeflerini yok etmiş, önünü kesmişti. Ah kardeşlerim, ah... Bu CHP var ya bu CHP, bunların bu ülkede dikili ağacı yok, dikili ağacı. Biz, bugün Sivaslı Nuri Demirağ'ın hayallerini gerçeğe dönüştürüyoruz, elhamdülillah. İki tane köprü, boğazın üzerinde vardı. Üçüncü köprü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne başladık, bunlar hoplamaya başladı. Yapamazsınız, edemezsiniz, şudur, budur... Yapacağız be, isteseniz de yapacağız, istemeseniz de."

-"Fatih, karadan gemileri yürüttü, biz de denizin altından Marmaray'ı yürütüyoruz"

Köprü inşaatında 250 metre yüksekliğinde 2 kulenin yükseldiğini belirterek, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün, dünyanın asma köprü olarak en önemli köprülerinden bir tanesi olacağını bildirdi. 4 gidiş, 4 geliş şeridi olarak planlanan köprünün tren gideceğini anlatan Erdoğan, "Niye? Nuri Amcamız, böyle bir adım atmış, Nuri Amcamızı mahçup etmeyiz, bizim bu işi daha ileriye taşımamız lazım" dedi.

Marmaray'a da değinen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sivaslı kardeşlerim, iyi ki Marmaray'ı denizin altından yaptık, bunlar ona da karşı çıkarlardı, onlar görmeden, bilmeden biz Marmaray'ı bitirdik. Bak şimdi ne oldu. Geçen gün, İstanbul 2 gün ardı ardına sis, acayip sis. Vapurlar çalışmıyor, köprüde sıkıntı... Ne oldu? Marmaray, devreye girdi. Bu defa Marmaray ile 300 bin kişi günde taşındı. Mesele bu.

Şimdi 2. denizin altından tüp geçit yapıyoruz. 2 katlı tüp geçit. O tüp geçitten de otomobiller geçecek. Önümüzdeki yıl onu da açıyoruz. Bizim icraatlarımızın ulaştığı yere bunların hayalleri bile ulaşamaz. Çünkü bizim dedemiz Fatih. Öyle diyor. Bizim icraatımızın ulaştığı yere onların hayali ulaşamaz. Dedemiz Fatih, karadan gemileri yürüttü, biz de denizin altından Marmaray'ı yürütüyoruz."

-"Savaş helikopteri ihraç edeceğiz"

Uçak ve savunma sanayilerini çok hızlı şekilde büyüttüklerini, Nuri Demirağ ve Sivaslı Halil Rıfat Paşa gibi Türkiye'yi demir ağlarla, karayolları, limanlar, gemiler, hızlı trenlerle buluşturduklarını anlatanErdoğan, Milgem Projesi kapsamında 2 savaş gemisinin tamamlanarak denizlere yollandığını söyledi. Türkiye'nin dünyada kendi savaş gemilerini inşa edebilen 10 ülkeden birisi olduğunu vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Askeri kara araçlarımızın önemli bölümünü artık Türkiye'de kendimiz üretiyoruz. Uçaklarımızın modernizasyonu artık kendimiz yapıyor, hatta başka ülkelere de hizmet veriyoruz. Bu arada yeni bir adım daha attık. ATAK helikopter üretmeye başladık. Ne demek biliyor musunuz? Yani savaş helikopterlerimizi biz üretiyoruz. İtalyanlarla ortak başladık, Türkiye'de üretimini yapıyoruz. Şimdi yakın bir zamanda hem kendi ordumuza ve hem de başkalarına da ihraç edeceğiz, buraya geliyoruz. Bununla da kalmadık, insansız hava araçlarımızı da üretmeye başladık. Şimdi bunları da yapıyoruz. Hem kendi ihtiyacımız hem de ihraç edeceğiz. Füzelerimizi yapmaya başlıyoruz. Şu anda kısa mesafeli yapıyoruz, inşallah uzun mesafelileri de yapmaya başlayacağız."

- Sivas

Kaynak: AA / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Marmaray Ak Parti Sivas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title