Haberler

AB Destekli Eğitim Alan Çiftçiler Sertifikalarını Aldı

Kayserili Çiftçilerin Büyükbaş Hayvan Yetiştiriciliği Konusunda, Avrupa Birliği Destekli Proje Kapsamında Aldığı Eğitimler Sona Erdi. Başarılı Olan Çiftçilere Düzenlenen Törenle Sertifikaları Verildi.

Kayserili çiftçilerin büyükbaş hayvan yetiştiriciliği konusunda, Avrupa Birliği destekli proje kapsamında aldığı eğitimler sona erdi. Başarılı olan çiftçilere düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür merkezinde düzenlenen törene, plaket almaya hak kazanan çiftçiler, Türkiye Teknik Elemanlar Vakfı (TÜTEV) üyeleri ve diğer çiftçiler katıldı.

TÜTEV Kayseri Şubesi Başkanı Selim Bulut, çiftçilerin büyükbaş hayvan yetiştiriciliği konusunda bilinçlendirilmesi projesi hakkında açıklamalarda bulundu. Bulut, projenin Avrupa Birliği, Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ve Devlet Planlama Teşkilatı tarafından koordine edildiğini belirterek, Kayseri'de faaliyet gösteren şubelerinin üniversite’de okuyan mühendislik fakültesi öğrencilerine burs verdiklerini, kurslar, paneller ve eğitim alanında çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

Proje öğretmenlerinden Şükrü Batur ise proje kapsamında hedef grup olarak çiftçilerin seçildiğini, burada hayvansal üretim yapan ve buna rağmen karşılığını alamayan gelir seviyesi düşük çiftçilerin seçildiğini söyledi. Batur, “Çiftçiler her ay 48 ders saati boyunca uzman veteriner hekimler tarafından eğitim almışlardır. Hayvan besleme, hayvancılık ekonomisi, hayvan sağlığı, hayvanlardan insana geçen hastalıklar, genel hijyen, tehlike analizi başlıkları altında eğitimini tamamlayan 78 çiftçimiz sertifika almaya hak kazanmıştır. Projeler kapsamında Çorum ili ve Saray Çiftliğine geziler düzenlendi. Bu modern tesislerinin yerinde görülüp incelenmesinin, çiftçilerimize faydaları olmuştur” dedi.

Konuşmaların ardından eğitimlerini başarıyla tamamlayan çiftçilere sertifikaları verildi.

(İA-SE-Y)

18.11.2007 16:57 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title