Haberler

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Elbistan, Andırın ve Pazarcık ilçelerinde düzenlenen törenle kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Elbistan, Andırın ve Pazarcık ilçelerinde düzenlenen törenle kutlandı.

Elbistan ilçesinde düzenlenen etkinlikte, Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtındaki tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Kaymakam Tuncay Akkoyun, Garnizon Komutanı Binbaşı Şahin Kocaköse ve Belediye Başkan Vekili Necati Kul'un birlikte alandakilerin bayramını kutladı.

Kaymakam Tuncay Akkoyun, törende yaptığı konuşmada, Cumhuriyet'in Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değer olduğunu belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin bugün, etrafında yaşanan olumsuzluklara rağmen dimdik ayakta olduğunu ifade eden Akkoyun, "Ülkemiz, bağımsızlığından asla taviz vermeyen, hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmayan, bölgesine refah ve istikrar veren bir ülke haline gelmiştir. Türkiye güçlü ve istikrarlı bir ülke olma yolunda karalılıkla ilerlerken siyasi, sosyal ve ekonomik alanlarda gerçekleştirilen değişimler vatandaşlarımıza insan hak ve özgürlükleri alanında da önemli kazanımlar sağlamıştır" dedi.

Kutlamalardaki eğlence programları, Ermenek'te kömür ocağında işçilerin mahsur kalması nedeniyle iptal edildiği belirtildi.

Andırın'daki tören

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Andırın'da düzenlenen törenlerle kutlandı.

Andırın Kaymakamı Mustafa Maslak'ın makamında tebrikleri kabul etmesinin ardından,  tören Andırın Ortaokulu bahçesinde devam etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Andırın Kaymakamı Mustafa Maslak, Garnizon Komutanı Üsteğmen Onur Keysan ve Belediye Başkanı Baki Tezcan halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı.

Kaymakam Maslak, törende yaptığı konuşmada, Karaman'da yaşanan maden kazasından dolayı duyduğu üzüntüyü belirterek, iyi haberler beklediklerini bekleyişini sürdüren işçilerin ailelerine de sabırlar diledi.

Cumhuriyet Bayramı'nın ülkeye, millete ve tüm bireylere mutluluklar getirmesini dileyen Maslak, "Bugün Cumhuriyet ve demokrasiyi vazgeçilmez bir yaşam biçimi olarak kabul edişimizin, modern bir devlet, çağdaş bir toplum olma yolunda attığımız tarihi adımların yıldönümü. Ne mutlu bizlere bu coşkuyu ve mutluluğu yaşatanlara" dedi.

Daha sonra okul öğrencilerinin günün anlamını belirten şiirlerini okumasının ardından program, geçit töreni ile sona erdi.

Pazarcık'taki tören

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Pazarcık'ta düzenlenen törenle kutlandı.

Celal Tekşen Stadyumundaki tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kaymakam Mehmet Boztepe, Garnizon Komutanı Binbaşı Nabi Aslan ve Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ'ın öğrencileri selamlamasıyla başladı.

Kaymakam Mehmet Boztepe, törende yaptığı konuşmada, Kurtuluş Savaşı'nı büyük vatanseverlik ve eşsiz sadakat göstererek zaferle neticelendirilmesinin üzerinde yükselen Türkiye Cumhuriyeti'nin, hür ve bütün olarak ebediyen yaşayacağını söyledi.

Ulusun bu günlere nasıl geldiğini unutmayacak ve şanlı geçmişini koruyarak aydınlık geleceğine sımsıkı sarılmaya devam edeceğini dile getiren Boztepe, "Türkiye Cumhuriyeti, önünde uzanan aydınlık yolda emin adımlarla ilerlemeye devam edecek benimsediği evrensel ilkeleri muhafaza ederek, uygar dünyanın onurlu bir üyesi olmak için verdiği kararlı mücadeleyi sürdürecektir. Cumhuriyetin geçen 91 yıldaki kazanımları görmenin huzuru içinde herkesin Cumhuriyet bayramını kutluyor, Cumhuriyetimizin manevi huzurlarında saygıyla eğilirken, hepinize sevgilerimi ve en iyi dileklerimi sunuyorum" diye konuştu.

Okul öğrencilerinin günün anlamını belirten şiirlerini okumasının ardından program geçit töreni ile sona erdi. - Kahramanmaraş

Kaynak: AA / Yerel

Elbistan Andırın 29 Ekim Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Hititler Türk mü? Hititler günümüzde hangi devlet, millet? 1 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Şampiyonlar Ligi yarı final tek maç mı, rövanş var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title