Haberler

13. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bu yıl 13.'sü düzenlenen Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali kapsamında doğa yürüyüşü yapılırken, en iyi restore edilen ve korunan eve plaket çakıldı.13.Uluslar arası Altın Safran Belgesel Film...

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bu yıl 13.'sü düzenlenen Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali kapsamında doğa yürüyüşü yapılırken, en iyi restore edilen ve korunan eve plaket çakıldı.

13. Uluslar arası Altın Safran Belgesel Film Festivali etkinlikleri kapsamında hizmete açılan Cam Seyir terasından başlayıp Tokatlı kanyonundan devam ederek Gümüş mahallesine kadar doğa yürüyüşü gerçekleştirildi. "En İyi Restore Edilen ve Korunan Ev" yarışmasında dereceye giren Çarşı bölgesindeki Leyla Hanım Konağı'na plaketi Safranbolu Kaymakamı Gökhan Azcan, Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy ile konak sahibi işadamı Şefik Dizdar tarafından törenle çakıldı. Tören öncesi bir konuşma yapan işadamı Şefik Diazdar, bu yıl ki festival kapsamında yapılan en iyi restore edilen konağın kendi restore ettikleri konağın seçilmesinden mutlu olduklarını ve 300 yılık konağın iki kez yangın geçirmiş olan konağın 2005 yılında restorasyona başladıklarını söyledi. Amaçlarının tarihi yapıları korumada özendirmek olduğunu belirten Başkan Aksoy, "Festival kapsamında belgesel filmleri yarıştırıyoruz ve en iyilerini ortaya çıkarıyoruz. Var olan yapıları geleceğe taşımaya gayret ediyoruz. Safranbolu'da geriye ne kaldı denildiğinde restorasyonları teşvik etmek akıllarda kalıyor. Bizde Safranbolu'da yok olmuş değerin tekrar canlandırılarak Safranbolu'nun geleneksel değerine ve turizm değerine katkıda bulunması ortaya çıkıyor. Restorasyonların ne kadar zor olduğunu biliyoruz.

Var olan değeri korumak en kolay iş ama tahrip olmuş eserleri restore edilerek gelecek kuşaklara aktaranlara teşekkür ediyorum" dedi. - KARABÜK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Safranbolu Karabük Gümüş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title