Haberler

Yemen'den Suudi Arabistan'a Balistik Füze

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, Husilerin Yemen'den Necran bölgesine balistik füze attıklarını, çıkan yangında bir işçinin hafif yaralandığını duyurdu.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, Husilerin Yemen'den Necran bölgesine balistik füze attıklarını, çıkan yangında bir işçinin hafif yaralandığını duyurdu.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'nın haberine göre, koalisyon sözcüsü Albay Turki el-Maliki, Yemen'den Suudi Arabistan topraklarına balistik füze atıldığını söyledi.

"Sivil yerleşim birimlerini hedef alma amaçlı" atıldığını belirttiği füzenin Necran'a bağlı sınır köylerinden birinde işçilerin kaldığı prefabrik binalara düştüğünü ifade eden Maliki, füzenin düşmesi nedeniyle çıkan yangının kontrol altına alındığını, olayda bir işçinin hafif yaralandığını kaydetti.

Saldırının Husi milisler tarafından gerçekleştirildiğini aktaran Maliki, sivillerin yaşadığı bölgelere balistik füze atılmasının "uluslararası insan haklarını ihlal" anlamı taşıdığını belirtti.

Husiler ise bugün yaptıkları açıklamada Suudi Arabistan'ın Necran bölgesindeki bir askeri noktaya balistik füze attıklarını duyurmuştu.

-Husilerin koalisyona ait savaş uçağı düşürdüğü iddiası

Öte yandan, Husiler, Yemen'in başkenti Sana'nın kuzeyinde koalisyon güçlerine ait bir savaş uçağını düşürdüklerini iddia etti.

Husilere bağlı SABA haber ajansının haberinde, koalisyona ait Typhoon tipi bir savaş uçağının Nehem semtinde düşürüldüğü öne sürüldü.

İddiaya ilişkin koalisyon güçlerinden açıklama yapılmadı.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de meşru yönetime darbe yapan Husiler ve onlara destek olan Salih yanlıları, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde tutuyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten beri Yemen hükümetine destek veriyor.

Kaynak: AA / Güncel

Suudi Arabistan Yemen Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title