Haberler

Yazıcıoğlu Kırşehir'de

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu,

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu,

BBP olarak kendi logomuzla seçime gitmek için hazırlandık. Seçim komitelerini kurup, aday müracaatlarının alınması çalışmaları başlattık. Seçime hazırlanıyoruz" dedi.

Kırşehir'in Mucur ilçesine bağlı Güzyurdu köyünde düzenlenen '2. Karacakurtlar-Hıdrellez Şöleni'ne; BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Kırşehir Belediye Başkanı Halim Çakır, Karacukartlar Derneği Başkanı Osman Yılmaz, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile binlerce vatandaş katıldı.

Şölende bir konuşma yapan Karacakurtlar Derneği Başkanı Yılmaz, Karacakurt aşiretine mensup her bireyin, birlik ve beraberliği her zaman ön planda tutacağını belirterek, "Türk milletinin birliği ve beraberliğini kimse bozamaz. Anadolu insanı buna asla izin vermez. Şölenimizin birlik ve beraberliğimizi pekiştirmesini diliyorum" dedi.

Şölende, basın mensuplarının sorularını cevaplayan BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu, Türkiye'nin kritik bir süreçten geçtiğini belirterek şöyle konuştu: "Şu an muhalefet ve iktidar yaka paça oluyor. Sonra millete, bizi kurtarın, bizi çözün diyorlar. Bugün bu noktaya gelindiyse, hepsinin sorumluluğu var. Bu sorumluluk başta iktidarındır. Maalesef milletin menfaatine uygun yasa çıkarmayıp, işlerine yarayan yasaları çıkardıkları için iktidarlar sorun üretiyor. Sonra fırsat elden gidince de 'Ey millet bana bir

daha imkan verin de, bunları çözelim' diyor."

Türkiye'de acil bir seçime gidildiğini ve BBP olarak kendi logolarıyla seçime gideceklerini anlatan Yazıcıoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye, erken ve acil bir seçimle karşı karşıya kaldı. Sandık demokrasinin bir aracıdır. Erken olmuş, geç olmuş önemli değil ama seçime nasıl gittiğimiz önemli. Dar aralıkta seçime gidiyoruz. Vatandaşlar ve siyasi partiler ön seçim yapmadan seçime gidiyor. Türkiye, kritik bir dönemden geçiyor. Böyle bir dönemde çoğulculuğu kaybetmeden, katılımcı demokrasinin

gerektirdiği bir şekilde halkın iradesine başvurmak gerekir. Bunu maalesef sağlayamadılar. Birbirlerine yakın partilerin birleşmesi ve birlikte seçime gitme becerisi göstermeleri faydalı olur. BBP olarak kendi logomuzla seçime gitmek için hazırlandık. Seçim komitelerini kurup, aday müracaatlarının alınması çalışmalarını başlattık. Seçime hazırlanıyoruz"

Yapılan konuşmaların ardından Türk Halk Müziği sanatçılarından İzzet Altınmeşe ve Sümer Ezgü sahne aldı.

(AD-SE-GS-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title