Haberler

Yazar, Valinin Devreye Girmesini İstedi

Güncelleme:

CHP Karaköprü İlçe Başkanı Murat Yazar, SGK sözleşmesi feshedilen özel hastanelerin yeniden hizmete girebilmesi için Şanlıurfa Valisi Küçük'ün devreye girmesini istedi.

CHP Karaköprü İlçe Başkanı Murat Yazar, SGK ile sözleşmesi feshedilen Şanlıurfa'daki özel hastanelerin yeniden hizmete girebilmesi için Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük'ün devreye girmesini istedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karaköprü İlçe Başkanı Murat Yazar, bazı özel hastanelerin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile sözleşmelerinin feshedilmesinin ardından Şanlıurfa'da ortaya çıkan sağlık sorunlarını gündeme taşımaya devam ediyor. SGK ile sözleşmesi feshedilen hastanelerle ilgili halen bekledikleri bir sevindirici haber alamadıklarını vurgulayan Yazar, "Şanlıurfa'da gerçekten bir dram yaşanıyor" dedi.

'URFA SAĞLIĞINA BÜYÜK SEKTE VURDU
İki aydır Şanlıurfa'daki özel hastanelerin kapanmasının Şanlıurfa sağlığına büyük bir sekte vurduğunu belirten Yazar, "İnsanlar Antep, Ankara yollarında ölmektedir. Örneğin: Mesai saatleri dışında kalp krizi geçiren bir vatandaş, ölüm ile yaşam arasında kalmak durumundadır. Çünkü mesai saatleri dışında hiçbir hastanede anjiyo yapılmamaktadır. Bu nedenle birçok hasta hayatını kaybetmek durumunda kalacaktır. Oysa bu kapanan hastanelerin içinde KVC ve anjiyosu olan 24 saat hizmet veren özel hastanelerimiz vardı. Bu hastanelerin tekrar faaliyete geçmesi gerekmektedir. İnsanlar bu nedenle 1990'lı yıllar gibi Gaziantep, Adana, Ankara yollarında ölmektedir. Hemşerilerimiz ölümü hak etmemektedir. Bu konuda Şanlıurfa Valisi bugüne kadar hiçbir şey yapmadı. Şanlıurfa Valisini bu konuda göreve çağıyorum. Hem halkın sağlığı son derece tehlikede, hem 2 bin kişinin işsizliği 10 Bin kişiye tekabül ediyor ve bu nedenle işsizlikte de büyük bir kriz yaşanıyor. Ayrıca milyonlarca TL yatırım yapan iş adamları olan hastane sahipleri mağdur edildi. Bu hastanelerin tekrar faaliyete geçmesi için sayın valinin girişimde bulunmasını, yaklaşık 10 bin insana tekabül eden bu insanların iş sıkıntısını çözmesini bekliyoruz. Çünkü bir ilin sorunlarını çözmek bir valinin de görevidir" diye ifade etti.

'TERÖRİSTİ TEDAVİ EDEN HASTANE HALEN AÇIK'
CHP'li Yazar, Şanlıurfa'da özel bir hastanenin halen açık olduğunu ama hak etmeyen hastanelerin de kapatıldığını iddia ederek, "Sadece siyasi görüşü olmayan hastanelerin kapatılması meydana gelmiştir. Şanlıurfa Valisinin bu konuda gerekeni yapmasını bekliyoruz. Çünkü insanlarımız Ankara, Gaziantep yollarında ölmektedir. Gerçekten bir dram yaşanıyor. Geçen Ankara'da bir kalp doktorunun yanına gittim, 12 hastası var, bunun yarısından fazlası Urfalıydı" şeklinde konuştu.
Yazar, hastanelerin gelişi güzel kapatılmasından dolayı iş adamlarının bölgeye yatırım yapmaktan korktuğunu da kaydetti.

'CUMHURBAŞKANININ HABERİ VAR MI, YOK MU?'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu olaylardan habersiz olduğunu düşündüğünü de sözlerine ekleyen Yazar, "Cumhurbaşkanı bu hastanelerin kapanmasıyla ilgili herhalde haberdar olmamıştır. Çünkü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın haberi olmuş olsaydı bugün bu hastaneler kapatılmamış ve 2 bin kişi işsiz kalmamış olacaktı" dedi. (Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Şanlıurfa Yerel Sağlık Yaşam Politika Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title