Haberler

    Yayın krizi yüzde 10'la çözüldü

    2018-19 futbol sezonun sona ermesiyle patlayan yayın krizi çözüme kavuştu.

    2018-19 futbol sezonun sona ermesiyle patlayan yayın krizi çözüme kavuştu. Son günlerde Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir ve Kulüpler Birliği Başkanı Fikret Orman'ın yoğun mesai harcadığı krizde orta yol bulundu. Sabit kur ve güncel kur olarak iki bölümde kulüplerin kasasına giren 456 milyon dolarlık gelirde %10'luk bir indirim yapıldı ve yayın geliri 410 milyon dolara indi. Yeni anlaşmayla doların 3.80 TL'den sabitlenmesi de sona erdi. Yayıncı kuruluş 410 milyon doların yarısını TL olarak güncel kurdan ödeyecek. Geri kalan yarısını da kulüplere dolar olarak verecek.

    Kur yükselirse gelir en çok 100 milyon artacak

    2019-20 sezonunda kulüplerin kasasına kesintiler düştükten sonra en az 2.5 milyar lira para girmesi bekleniyordu. Bugünkü kurdan bu rakam 2.25 milyar liraya geriliyor. Eğer kur yükselirse bu rakam en fazla 100 milyon lira daha yükselecek. Çünkü yayıncı kuruluş ve kulüpler doları bu noktada 5.80 TL'ye sabitlemiş durumda. Mayıs 2020'ye kadar geçerli olacak bu durum, sezon sonu tekrar masaya oturulup düzenlenebilecek.

    Cezalar artsın, illegal yayın önlensin talebi

    ANCAK yayıncı kuruluşun burada iki önemli talebi de değerlendirilmeye alınıyor. Bunlardan birisi cezalar. Yayıncı kuruluş Digiturk, yöneticilerin kötü söylemleri, teknik adam ve futbolcuların canlı yayına çıkmama gibi davranışlarda cezaların artırılmasını talep ediyor. TFF bu konuda yeni yaptırımlara hazırlanıyor. İkincisi ise illegal izlenmeler. Bir önceki sezon bazı sosyal medya kuruluşları maç saati kapanıyordu. Buna ek olarak illegal izlenmelere yeni yaptırımlar getirileceği öğrenildi.

    'ÇöZÜMÜ ORTAK BULDUK, MUTLUYUZ'

    TFF Başkanı Nihat Özdemir, dün önce Kulüpler Birliği Başkanı Fikret Orman ile buluştu ve üzerinde varılan anlaşma metniyle Digiturk'e gitti. Özdemir, saat 18.00 civarında kameraların karşısına geçerek krizin bittiğini duyurdu. Özdemir, "Tüm tarafların en önemsediği konu olan herkes için finansal istikrar ortamının oluşacağı bir anlaşmaya vardığımız için çok memnunuz. Kur sabitleme oranlarının adil olması nedeniyle de Digiturk'e teşekkür ediyoruz. İllegal yayınları engellemek için de elimizden gelen her şeyi yapacağız. Çözümü ortak bulduk. Digiturk ile arkadaşlığımızın daha uzun yıllar süreceğine inanıyoruz. Artık yeni sezon için gün sayıyoruz" dedi. Digiturk CEO'su Yousef Al-Obaidly da yaptığı açıklamada, "Yeni mutabakat ile tarafların tümünün ilerlemesi için finansal bir istikrar ortamı oluşturulmuştur. Sadece üç sezon değil, umuyoruz daha uzun süre yayınlara devam ederiz" dedi.

    KRİZİ AŞMAK İÇİN 14 TOPLANTI

    TFF Başkanı Nihat Özdemir, Kulüpler Birliği ve yayıncı kuruluşla birçok toplantı gerçekleştirdiklerini belirtti. Özdemir, dün yaptığı açıklamada, "Bundan evvel yayıncı kuruluş ile 14 toplantı yaptık. Bazılarını Kulüpler Birliği ile yaptık, bazılarını federasyon olarak biz gerçekleştirdik. Yapılan toplantılar neticesinde çıkan sonuçları Kulüpler Birliği yetkilileri ile paylaştık ve yolumuza devam ediyoruz" diye konuştu.

    Kaynak: Hürriyet / Spor

    Nihat Özdemir Digiturk Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title