Haberler

Kaçak trafoyu traktör ile götürüp tarlaya gömdüler

Güncelleme:

Şanlıurfa'da borçlarını ödemeyen köylülerin trafolarına el koymak için dağıtım şirketi ekipleri, bölgeye jandarma ile gitti. Ekipler saldırıya uğrarken, olaylar sonucu 7 kişi gözaltına alındı. Öte yandan bir kişinin kaçak trafoyu traktörü ile götürüp, mısır tarlasına gömdüğü tespit edildi. El konulan kaçak trafoların toplam 880 kVA gücünde olduğu, bu güç ile 3 bin nüfuslu bir ilçenin aydınlatılabildiği öğrenildi.

Şanlıurfa'da borçlarını ödemeyen köylülerin trafolarına el koymak için bölgeye giden dağıtım şirketi ekipleri, taşlı saldırıya uğradı. 7 kişi gözaltına alınırken, traktör ile götürülüp, mısır tarlasına gömülen trafo dron ile tespit edildi.

JANDARMA EŞLİĞİNDE BÖLGEYE GİDİLDİ

Dicle Elektrik ekipleri, kırsal İncirağacı ve Güvenli mahallerinde 6 aboneye ait 13 milyon TL'yi aşan elektrik borcunun ödenmesine yönelik inceleme yaptı. Tüm yasal çağrılara rağmen bir türlü tahsilat yapılamadı. Bunun üzerine saha ekipleri, biriken borç üzerine savcılığın verdiği haciz kararı neticesinde 6 trafoya el koymak için jandarma eşliğinde bölgeye gitti. Trafolara el koymak isteyen ekiplerin geldiğini gören mahalle sakinleri, taşlı saldırıda bulundu. Jandarmanın müdahale ettiği gerginlikte, 7 kişi gözaltına alındı.

Kaçak trafoyu traktör ile götürüp tarlaya gömdü

DRON İLE KAYIT DIŞI TRAFOLAR BULUNDU

Öte yandan bir köylünün kaçak trafosunu teslim etmeyip, traktörü ile götürüp, mısır tarlasına gömdüğü dron ile tespit edildi. Dron tarafından bulunan kaçak trafoya el konuldu. El konulan kaçak trafoların toplam 880 kVA gücünde olduğu tespit edildi. Bu güç ile 3 bin nüfuslu bir ilçenin aydınlatılabildiği bildirildi. Dron ile yapılan incelemede ayrıca toplam gücü 1990 kVA gücünde olan 13 kayıt dışı trafo tespit edildi. Koordinatları belirlenen kayıt dışı trafolara el konulması için dağıtım şirketinin avukatları, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Kaçak trafoyu traktör ile götürüp tarlaya gömdü

Kaçak trafoyu traktör ile götürüp tarlaya gömdü

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yaşam

Şanlıurfa Jandarma Mısır Hukuk Enerji Yaşam Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title