Haberler

Ordu'da Balıkçılar Denize Uğurlandı

Güncelleme:

Ordu'da su ürünleri av sezonunun başlaması dolayısıyla düzenlenen törende balıkçılar denize uğurlandı. Törene Ordu Valisi Muammer Erol ve diğer protokol üyeleri katıldı.

Ordu'da balıkçılar törenle denize uğurlandı

ORDU - Ordu'da balıkçılar düzenlenen törenle denize uğurlandı.

Bu gece başlayacak su ürünleri av sezonu münasebetiyle Perşembe ilçesi Kışlaönü Balıkçı Barınağı'nda, Ordu Valisi Muammer Erol'un da katılımıyla tören düzenlendi.

"Bereketli sularındaki bu avlanma ürünlerini geliştirelim"

Törende bir konuşma yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, "Bizim 121 kilometrelik sahil şeridimiz var. Yaklaşık 6 bin kilometrekare kadar alanımız var. Yaptığımız hesaba göre de yaklaşık onun yarısı 3 bin kilometrekare kadar da denizimiz var. Dolayısıyla mavi vatanın en azından deniz açısından zenginliğimiz olarak bakacak olursak bu denizi de çok iyi değerlendirmemiz lazım" ifadelerini kullandı.

"Bu sektör hem istihdama hem de ekonomiye ciddi katkılar sağlıyor"

Balıkçılık sektörünün Ordu'da hem ekonomiye hem de istihdama katkı sağladığını ifade eden Ordu Tarım ve Orman İl Müdürü Kemal Yılmaz, "Av sezonu gece 00.00 itibariyle başlayacak ve 15 Nisan tarihinde sona erecek. Tabi ilimizin 121 kilometre kıyı sahil şeridi olduğu düşünüldüğünde balıkçılık sektörünün ilimiz için ne kadar önemli bir sektör olduğunu anlamamız için yeterli olur diye düşünüyorum" diye konuştu.

Müdür Yılmaz, Ordu'da ruhsata kayıtlı 460 teknenin olduğunu, bu teknelerde ise 7 bin 500 balıkçının çalıştığının altını çizerek, "İlimizde faaliyet gösteren 460 teknemiz var ve bu teknelerde görev yapan aynı zamanda Türkiye'nin değişik illerinde görev yapan 7 bin 500 balıkçı kardeşimiz var. Ordu nüfusuna kayıtlı olan buna 4 bin tane balıkçı belgesi olan balıkçılarımızı da eklediğimiz zaman sektörün istihdama ne kadar büyük katkı sağladığını buradan görebiliyoruz. Aynı şekilde 2022 verilerine göre ilimizde 27 bin ton su ürünleri üretimi oldu yine kafes balıkçılığı yapan işletmelerimizi de ki bunların sayısı iç sularda 25 denizde 7 olmak üzere toplam 32 tane bu işletmelerimizden de yaklaşık 5 bin 500 ton levrek ve somon üretimi gerçekleştirildi. Bunların hem avcılıkta hem de yetiştiricikten elde edilen ürünlerin parasal değeri de 1 milyarın üzerinde" şeklinde konuştu.

"Tüm hazırlıklarımızı tamamladık vira bismillah diyeceğiz"

Perşembe Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ünal Karadeniz, "Bu akşam saat 00.00 itibariyle Vira Bismillah diyeceğiz. İnşallah hayırlı uğurlu olur" açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından Ordu İl Müftüsü Dr. İsmail Çiçek tarafından dua edildi.

Dua edilmesinin ardından ise Ordu Valisi Muammer Erol'un yanı sıra protokol üyeleri ve balıkçılar temsili olarak denize açıldılar.

Törene, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan da katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Muammer Erol Ordu Yerel Yaşam Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Ayhan Gider kimdir? Milletvekili Ayhan Gider kaç yaşında ve nereli? SON DAKİKA: Deprem mi oldu? Ege'de deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü ne? Öğretmen atamalarında mülakat kalkacak mı? Mülakat kaldırılacak mı? Bakan Tekin ne söyledi? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı şifresiz mi? Buse Naz Çakıroğlu kimdir? Buse Naz Çakıroğlu kaç yaşında, nereli? GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128112 29 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 29 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 29 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 29 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Nihal Candan röportajında ne dedi? Nihal Candan cezaevinden çıktı mı? Nihal Candan tahliye oldu mu? Nihal Candan'ın son hali! Resmi Gazete bugün (29 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 Mayıs afişleri! İşte en güzel Whatsapp, Facebook, Instagram HD, kaliteli 1 Mayıs kaliteli görseller ve resimler! 29 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title