Haberler

Aksaray'da Mandıradaki Hayvanlar Öldü

Güncelleme:

Aksaray'ın Topakkaya beldesinde bir mandıradaki 15 küçükbaş hayvanın ölmesi üzerine yetkililerden yardım talep ediliyor.

KEMAL ONUR ATALAY

Aksaray'ın Topakkaya beldesinde yaşayan Mustafa Avcu'nun mandırasında bulunan 15 küçükbaş hayvanı öldü. Avcu, "Hayvanlarımı böyle görünce uyuştum yere düştüm canım kaçtı zaten şeker hastasıyım. Hayvancılık yapmak zaten zor 450 lira yem ver böyle de öldüğü zaman işin bitiyor. Benim gibi adama çok fazla bundan başka gelirim yok veteriner çağırdım geldiler tahlil aldılar Konya'ya gönderdiler tahlilleri şu anda 70 tane hayvanım vardı 15 tanesi öldü" dedi.

Tek geçim kaynakları olduğunu belirten Avcu, "Dün akşam yem verdim sabah kalktığımda hayvanlar ölmüş, yem vermediğim hayvanlarda sorun yok" dedi. Konya'ya numune gönderdiklerini belirten Mustafa Avcu'nun eşi ise, "Mustafa çağırdı beni geldim bir baktım hayvanlar hep düşmüş vay tüh dedik ondan sonra hemen jandarmayı çağırdık jandarmalar ne yapabilir şikayetçi misin diye sorular sonra şikayetçi olurız dedik. Jandarmalar resimlerini çektiler Konya'ya numune gönderdik" diye konuştu.

"HAYVANCILIK YAPMAK ZATEN ZOR"

Mustafa Avcu şunları söyledi:

"30 yıldır hayvancılık yapıyorum hayvanlarıma akşam yem verdim gece 5'te kalktım 15 tanesi ölmüş. Şüphelendim akşam yem dökmüştüm ondan olmuş olabilir başka yem vermediğim hayvanlarda yok. Hayvanlarımı böyle görünce uyuştum yere düştüm canım kaçtı zaten şeker hastasıyım. Hayvancılık yapmak zaten zor 450 lira yem ver böyle de öldüğü zaman işin bitiyor. Benim gibi adama çok fazla bundan başka gelirim yok. Veteriner çağırdım geldiler tahlil aldılar Konya'ya gönderdiler tahlilleri şu anda 70 tane hayvanım vardı 15 tanesi öldü. Hayvanlar hala ölmeye devam ediyor düşüyor hep. Yardımcı olacaklar bize yetkililer başka yapacak bir şey yok. Bunlar damızlık diye uğraşıyorduk artık gitti."

"KONYA'YA NUMUNE GÖNDERDİK ONLARDAN NE ÇIKACAK BAKALIM"

Mustafa Avcu'nun eşi ise şunları söyledi:

"Mustafa çağırdı beni geldim bir baktım hayvanlar hep düşmüş vay tüh dedik ondan sonra hemen jandarmayı çağırdık jandarmalar ne yapabilir şikayetçi misin diye sorular sonra şikayetçi olurız dedik. Jandarmalar resimlerini çektiler Konya'ya numune gönderdik onlardan ne çıkacak bakalım yardım ederlerse vatandaşlarımız başka gelirimiz yok geçimimizi bundan sağlıyorduk başka bir şeyimiz yok işte bunlar var ama hepsi gitti elimizde ki varlığımız gitti ne yapabiliriz ki?"

Kaynak: ANKA / Yaşam

Topakkaya Aksaray Sağlık Yaşam Ekonomi Haberler

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp 'tasarruf' vurgusu yaptı

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp "tasarruf" vurgusu yaptı

Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

Bakmadan Geçme

Sakaryaspor Bodrumspor maçı CANLI izle! (HD) 30 Mayıs Sakaryaspor Bodrumspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 30-31 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 30-31 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 30 Mayıs Perşembe yarın okullar tatil mi, okul yok mu? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Survivor bireysel dokunulmazlık oyununu kim kazandı 30 Mayıs Perşembe 2024? #128250 Survivor kim kazandı? 30 Mayıs Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? #129300 Survivor CANLI izle! 30 Mayıs Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki var mı? #128250 Hudutsuz Sevda 35. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 İnci Taneleri 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 30-31 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 71. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 30-31 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 30-31 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Bayern Münih'in yeni teknik direktörü Vincent Kompany kimdir? Vincent Kompany nerelidir, kaç yaşında? Eyvah Eyvah nerede çekildi? Eyvah Eyvah oyuncuları, konusu ve fragmanı! Eyvah Eyvah ne zaman çekildi? #128250
Ağrı'da bir kadın, caddede üstsüz şekilde dolaştı

Ağrı'da bir kadın, caddede üstsüz şekilde dolaştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title