Haberler

Yapı Kredi Genel Müdürü Kemal Kaya:

Yapı Kredi Genel Müdürü Kemal Kaya, Yapı Kredi'nin Bugün Yeni Markası, Vizyonu, Mali Gücü, Sağlam Hissedarlık Yapısı, Organizasyonu ve Tecrübeleri Sayesinde Her Zamankinden Daha Güçlü Olduğunu Söyledi.

Yapı Kredi Genel Müdürü Kemal Kaya, Yapı Kredi'nin bugün yeni markası, vizyonu, mali gücü, sağlam hissedarlık yapısı, organizasyonu ve tecrübeleri sayesinde her zamankinden daha güçlü olduğunu söyledi.

Koçbank A.Ş. (Koçbank) ve Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. (Yapı Kredi)'nin 2 Ekim 2006 tarihinde yasal anlamda birleştirilmesi ile oluşan yeni Yapı Kredi'nin ilk Olağan Genel Kurul Toplantısı bugün gerçekleştirildi.

Yapı Kredi Genel Müdürlüğü'nde bankanın hissedarlarının katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, 2006 yılı faaliyetleri değerlendirildi.

Bankanın mali ve ticari anlamda kaydettiği önemli gelişmelerin yanı sıra Türk bankacılık sektörünün en büyük birleşmesinin ve bu amaca yönelik gerçekleştirilen faaliyetlerin aktarıldığı toplantıda Yapı Kredi Genel Müdürü Kemal Kaya, 2006 mali yılına ve Yapı Kredi'nin önümüzdeki dönem hedeflerine ilişkin bir konuşma yaptı. Türkiye ekonomisinin 2006 yılını da değerlendiren Kaya, siyasi ve mali anlamda çok yoğun bir dönem ve mali sisteminde pek çok değişimin yaşandığı bir yılın daha tamamlandığını ve Türkiye'nin sürdürdüğü istikrardan memnun olduklarını ifade etti. Artık dünya ekonomisinin gücüyle ve üretkenliği ile çok önemli bir parçası haline gelen Türkiye'nin önümüzdeki dönemde de her anlamda istikrarı koruyacağına inandıklarını belirten Kaya, 2007 yılının seçim dönemi olması nedeniyle bazı endişeler yarattığına ancak bu dönemin de ekonomi ve Türkiye'nin kredibilitesine zarar vermeden tamamlanmasının mümkün olduğuna dikkat çekti.

2006 yılında özellikle Mayıs- Haziran döneminde tüm dünyayı etkileyen ve Türkiye'de de iç etkenlerle birlikte hissedilen finansal dalgalanmalara rağmen mali sektörün gücünü koruduğunu ifade eden Kaya, şöyle konuştu: "Ülke olarak 2006 yılı dış dünyanın daha da fazla ilgisini çektiğimiz ve bu doğrultuda yabancı girişlerinin önemli düzeyde arttığı bir yıl oldu. Mali sektör içinde en büyük payı oluşturan bankacılık sektörü ise bu süreçte hem büyüme potansiyeli hem de geçmişe kıyasla daha güçlü mali yapısı ile dikkat çekici gelişmeler yaşarken, özellikle yabancı sermaye girişi açısından sektörümüz hatırı sayılır bir piyasa haline geldi"

Yapı Kredi'nin bugün yeni markası, vizyonu, mali gücü, sağlam hissedarlık yapısı, organizasyonu ve tecrübeleri sayesinde her zamankinden daha güçlü olduğuna dikkat çeken Kaya, 2006 yılını başarılı finansal sonuçların yanı sıra Türk bankacılık sektöründe bir ilki temsil eden ve sadece yurt içi piyasaların değil yurt dışı piyasaların ve yatırımcıların da yakından takip ettiği entegrasyon - birleşme sürecini tamamlayarak bitirmekten çok memnun olduklarını dile getirdi.

YAPIKREDİ'NİN TEK HEDEFİ LİDERLİK

Artık Yapı Kredi'nin önünde tek bir hedef olduğunu ve bu hedefin de tartışmasız liderlik olduğunu söyleyen Kaya, şöyle konuştu: "2005 sene sonu itibariyle bugüne kadar müşterilerimize hizmet sunmaktan, kurum olarak kendimizi yenilemekten bir an için vazgeçmedik. İçeride 16.000 kişi

olarak herkesin özverisini, bağlılığını ve emeğini içeren zor bir mücadele verdik ancak Türkiye'nin en büyük ve en güçlü bankalarından ve finansal gruplarından birini yaratmak için çıktığımız yolu tamamlamayı da kendimize görev kabul ettik."

Kaya, bugün bir seneyi aşkın süredir fiili anlamda beş sene öncesinde ise bir stratejik hedef olarak ortaya koydukları bu yolu tamamlamış olmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Yapı Kredi'nin son bir sene içerisinde yurt içi ve yurt dışı piyasalara hızlı bir dönüş yaptığını da söyleyen Kaya, şöyle konuştu: "Tüm bu yapılanma çalışmalarının ardından her biri kendi alanında uzman çalışanları ve güçlü hissedarlarının verdiği destekle artık Yapı Kredi için başarı

kaçınılmaz ve eminim şu ana kadar elde edilen başarılar daha yüksek noktalara taşınacak, Yapı Kredi'nin sesi ise her geçen gün daha çok duyulacak."

Kemal Kaya, Yapı Kredi'nin Koç Finansal Hizmetler A.Ş. bünyesine katılması ile 28 Eylül 2005 tarihinden bu yana yürüttüğü Yapı Kredi Genel Müdürlüğü görevinden ve 2003 yılından bu yana yürüttüğü Koç Finansal Hizmetler CEO'luğu görevinden 10 Nisan 2007 tarihi itibariyle resmi olarak ayrılacağını da açıkladı. Kemal Kaya, Genel Kurul toplantısında hazır bulunan hissedarlara ise Türkiye'nin en büyük birleşme projesine, Yapı Kredi'nin geçmişine ve sağlam geleceğine sundukları destekten ötürü teşekkür etti.

Bu arada önümüzdeki dönem Yapı Kredi bünyesinde Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev alacağı açıklanan Kaya'nın, Yapı Kredi'nin ana hissedarlarından biri olan ve Avrupa'nın en büyük bankacılık gruplarından biri kabul edilen UniCredit Grubu bünyesinde ise stratejik öneme sahip bir görev almasının gündemde olduğu belirtildi.

Yönetim Kurulu üyelikleri şöyle belirlendi: "Dr. Rüşdü Saraçoğlu (Başkan), Andrea Moneta (Başkan Vekili), Seyit Kemal Kaya, Federico Ghizzoni, F. Füsun Akkal Bozok, Halil Sedat Ergür, Ahmet Fadıl Ashaboğlu, Ranieri De Marchis, Thomas Gross, Robert Zadrazil."

(CHT-HO-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title