Haberler

Yamaç Paraşütçüleri Bir Araya Geldi

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Yamaç Paraşütü Topluluğu tarafından tanışma toplantısı düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Yamaç Paraşütü Topluluğu tarafından tanışma toplantısı düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşen toplantıda topluluk üyeleri birebirleriyle tanıştı ve topluluğun yapmış olduğu etkinlikler gösterildi. Yamaç paraşütü ile ilgilenen öğrencilere yönelik ayrıntılı bilgiler verilen etkinliğe konuşmacı olarak yamaç paraşütü öğretmen pilotları Abdullah Yıldız ve Tuğcan İstim katıldı. Yamaç paraşütünün geçmişten günümüze kadar olan sürecini anlatan Abdullah Yıldız, günümüzde yapılan bazı değişikliklerden de bahsetti. Yıldız, hava sporlarını sıra dışı insanların yaptığı görüşüne karşı olduğunu belirterek, "Havacılık aksine disiplin gerektiren bir alan. En büyük avantajlarından biri de bir çantaya sığan özgürlüktür. Havacılık gelişime çok açık ve olimpik olma yönünde ilerliyor. Havacılık ile uğraşan insanlar krizleri daha iyi yönetebilecek yeteneğe sahipler" dedi.

Yamaç paraşütünde kazaların ekipman değil insan kaynaklı olduğunu söyleyen Yıldız, "Paraşütün ipleri çok sağlam ve yedek paraşüt var. Ekipmandan yana sorun olmuyor. Sorunlar genellikle seviyesi olmayan bir düzeyde uçuş yapan insanlardan, insanların teorik ve uygulama eksiği olduğu halde uçmasından kaynaklanıyor" diye konuştu.

Yıldız, yükseklik korkusuna sahip olan insanların da yamaç paraşütü sporunu yapıp yapamayacağı konusunda ise, "Yükseklik korkusu bir sandalyenin üzerine çıktığında bile yere bakamamaktır. Onun dışında beşinci kattan aşağıya ben bile hala bakamıyorum. Bunun sebebi düşersem zarar göreceğim korkusudur. Ama uçarken gerekli ekipmanınız olduğu için güvende hissediyorsunuz" şeklinde konuştu.

Tuğcan İstim ise kariyer hayatından bahsederek başladığı konuşmasında öğrencilere yamaç paraşütü seviyelerini ve bu alanda kariyer planlamasının nasıl olacağını anlattı. Öğretmen pilotların konuşmalarının ardından yamaç paraşütü eğitimi, etkinlik takvimi ve ücretler hakkında topluluk üyeleri tarafından bilgi verildi. Etkinliğin sonunda geçen sene eğitimden mezun olan öğrencilerin sertifikaları verildi. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Sakarya Üniversitesi Abdullah Yıldız Spor Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title