Haberler

Yakutiye Belediyesi'nden Yol Çalışması

Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediyesi, 160 mahalle, sokak, cadde ve bağlı köy/mahallede yol çalışması yaptı.

Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediyesi, 160 mahalle, sokak, cadde ve bağlı köy/mahallede yol çalışması yaptı.

Karo, bordür ve asfalt çalışmalarının çevre görüntüsü olarak önemli olduğunu belirten Belediye Başkanı Ali Korkut, "Oldukça pahalı bir alan. Sorun, yaptığınız yolun çeşitli nedenlerden dolayı normal kullanım ömrünü doldurmadan dış etkenlerle bozulması ve aynı sokağın asfaltının yenilenmeye ihtiyaç duymasıdır" dedi.

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, 2016 yılı çalışma takvimi içerisinde 160 bağlı mahalle/köy, sokak, cadde, semt ve mahallede asfalt çalışması yaptıklarını söyledi. Asfalt çalışmasında en büyük pay, şehrin ekonomi damarı Sanayi bölgesi oldu. Belediye, Sanayi de 16 bölgede asfalt çalışması yaparak, sanayinin düzenine katkı yapmış. Belediye Başkanı ALi Korkut, "Esnafın yolu, kapı önü düzenli olacak ki, bereketi bol olsun. Esnafımız için pozitif ayrım yaptığımız doğrudur" dedi.

Sanayi esnafı için çalışmış

Yakutiye Belediyesi, küçük orta boy işletmelerinin yerleştiği, araç ve yan dalları, kereste, marangoz imalatçıları noktası olan Sanayi bölgesinde yol çalışması için yoğun mesai ve kaynak harcamış. Her yıl asfalt için milyonlarca lira gider kalemi oluştuğunu belirten Ali Korkut, "Asfalt pahalı bir malzemeyi içeriyor. Ne yazık ki, yapılan asfalt çoğu zaman ekonomik ömrünü doldurmadan dış etkenler nedeniyle bozuluyor. Siz 1 yıl önce asfalt yaptığınız sokakta yeniden çalışma yapıyorsunuz. Belediye olarak çalışma takvimini hazırlarken, Mart - Nisan tarihlerinde tüm kurum ve kuruluşlara yazıyoruz, bölgemizde bulunan cadde, sokak ve semtlerde çalışma yapıp yapmayacaklarını soruyoruz. Asfalt çalışmasını ona göre hazırlıyoruz. Ancak, üzülerek görüyoruz ki, asfalt yaptığımız sokakta bir kuruluş çalışma yapıyor ve o yerin asfaltı yenilenme ihtiyacı doğuruyor" şeklinde konuştu.

2016 yılında 20 milyon lira harcandı

Yakutiye İlçe Belediyesi sınırları içerisinde yapılan asfalt, kaldırım ve bordür çalışmaları için yapılan harcamalar 20 milyon lirayı buldu. Çalışmalarda önemli kısmı, esnafın yerleşkesi olan Sanayi semtinde, Aşağı ve Yukarı Sanayi, Endüstri Caddesi ve diğer sokaklar başta olmak üzere 16 bölgede asfalt çalışması yapıldı. Sanayi bölgesinin yanı sıra 160 sokak, cadde, mahalle/köyde asfalt, kaldırım ve bordür çalışmaları yapıldı. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yakutiye Belediyesi Erzurum Merkez Ali Korkut Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title