Haberler

VİOP'ta endeks kontratı güne düşüşle başladı

Güncelleme:

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) ekim vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, güne düşüşle başlamasının ardından 1.218 seviyesinde dengelendi.

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) ekim vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, güne düşüşle başlamasının ardından 1.218 seviyesinde dengelendi.

Ekim vadeli endeks kontratı, açılışta en düşük 1.215,50 puanı görmesinin ardından önceki normal seans kapanışının yüzde 1,6 altında, 1.218 puandan işlem görüyor.

Çarşamba günü, 1,5 günlük Cumhuriyet Bayramı tatili öncesinde VİOP'ta öğlene kadar gerçekleştirilen işlemlerde, küresel piyasalara paralel satıcılı bir izleyen endeks kontratı, normal seansı önceki kapanışın yüzde 2,3 altında 1.238,25 puandan tamamladı.

Analistler, artan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayılarındaki artış, salgına yönelik alınan sıkı tedbirler ve ABD'deki teşvik paketine ilişkin belirsizlikler ile küresel piyasalarda satıcılı bir seyir izlendiğini söyledi.

Bugün endeks kontratında vade sonu olması sebebiyle pozisyon kapatmaların endeks kontratındaki oynaklığı artırabileceğini kaydeden analistler, jeopolitik gelişmelerin de piyasalardaki gidişatta etkili olabileceğini anımsattı.

Analistler, bugün yurt içinde dış ticaret dengesi, yurt dışında Almanya ve Avro Bölgesi'nde büyüme, ABD'de ise kişisel gelir ve harcamalar başta olmak üzere yoğun veri gündeminin takip edileceğini bildirerek, teknik açıdan endeks kontratında 1.190 seviyesinin destek, 1.250 puanın ise direnç konumuna geldiğini ifade etti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Borsa İstanbul Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title