Haberler

Sahte Fatura, Çağla Şıkel'in Başını Yaktı! 5 Yıl Hapsi İsteniyor

Güncelleme:

Sahte fatura kullanıp vergide usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle hakkında dava açılan ünlü model Çağla Şıkel'in 3 yıldan 5 yıla kadar hapsi isteniyor.

Maliye, 2013 yılında sahte fatura kullanıp vergide usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle Çağla Şıkel'den şikayetçi oldu. Şıkel'in 3 yıldan 5 yıla kadar hapsi isteniyor. Şıkel'in bu faturaları gider hesabında gösterip vergi ödemelerinde usulsüzlük yaptığı tespit edildi. Müfettişler hemen konuyla ilgili rapor hazırladı. Raporla birlikte sahte faturaların asıllarına el konularak, durum İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na ihbar edildi. Vergi kaçırdığı gerekçesiyle Şıkel'e dava açıldı.

YAPILAN DENETİMDE ORTAYA ÇIKTI

İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı Beşiktaş Vergi Müdürlüğü müfettişleri, 27 Ekim'de 'bağımsız manken ve modellerin faaliyeti' kapsamında çalışan Çağla Şıkel'i denetledi. Yapılan denetimde, 2013 yılında muhtelif firmalar tarafından düzenlenen ve gerçek dışı, satışa dayanmayan sahte faturalara rastlandı.

İHBAR EDİLDİ

Çağla Şıkel'in bu faturaları gider hesabında gösterip vergi ödemelerinde usulsüzlük yaptığı tespit edildi. Müfettişler hemen konuyla ilgili rapor hazırladı. Raporla birlikte sahte faturaların asıllarına el konularak, durum İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na ihbar edildi. Vergi kaçırdığı gerekçesiyle Şıkel'e dava açıldı.

MUHASEBECİYİ ŞİKAYET ETMİŞTİ

Çağla Şıkel, bir süre önce yüklü miktarda vergi cezası gelince 1 milyon liraya yakın borcu olduğunu öğrenmiş, o dönem çalıştığı muhasebecinin kendisini dolandırdığı gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Muhasebeci Erdal D. hâlâ aranıyor. (Kaynak: Sabah)

Kaynak: Haberler.com / Magazin

Beşiktaş Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (49)

DERİN GÖLGE:

BU KADAR AÇ GÖZ OLMAYIN VERGİ HIRSIZLIĞI KARIN DOYURMAZ GİT ŞİMDİ KODESE

8
2
yanıtYanıtla
KADİR:

bu ülkede vergi kaçıranların hepsinin tepesine çökülmeli

7
1
yanıtYanıtla
TÜRKMEN:

hiç bir şekilde af edilmesin. Boylelerinin yuzunden bizler için devamlı vergiler yükselişi olur

8
0
yanıtYanıtla
musti:

bu ülkede vatandaş kaçırırsa vatan haini siyasiler kaçırırsa laf yok

7
0
yanıtYanıtla
murat:

affetmesin devlet.

5
2
yanıtYanıtla
dan dana:

sorun deyil caglacigim birazda icerde cekim yaparsin olur biter hayirli isler

4
2
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

plajlarda popo gösterirken iyiydi :D

4
1
yanıtYanıtla
amedsporlu:

fakir fukara namusuyla vergisini eksiksiz öderken bu gibi insanlar gözü doymuyor ve usulsüzlük yapıyor gereken neyse devlet büyükleri ve mahkemelerimizin gereğini yapmasını ümid ediyoruz

4
1
yanıtYanıtla
sürrealist:

Bu ülkde vergi kaçırmayan kimse yok zaten bankada çalıştım adamın 25. 000 tl geliri asgari ücret gösteriyor vergi ödememek için herşeyi şirket gideri gibi gösteren sadece bu kişi değil!!! Vergilerin daha çok denetlenmesi gerekiyor

5
0
yanıtYanıtla
KARAKARTAL:

Bu ülkede sadece fakir fukara denetlenir. işsizden bile vergi alınıyor

yanıt0
yanıt0
Tüm 49 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title