Haberler

Öcalan'nın Yeğeninden Özerklik Açıklaması

Güncelleme:

Dilek Öcalan, Abdullah Öcalan'ın, "Süreç yerine gelmezse özerkliği tek taraflı olarak hayata geçirmek zorunda kalırız." dediğini söyledi.

İmralı Adası'na giderek dayısı Abdullah Öcalan ile görüşen Dilek Öcalan, Öcalan'ın sürece ilişkin, "Sürecin gereklilikleri yerine getirilmezse özerkliği tek taraflı olarak hayata geçirme durumunda kalacağız." dediğini aktardı.

DAYISI ÖCALAN'LA İKİNCİ GÖRÜŞMESİ

Annesi Fatma Öcalan ile birlikte dün İmralı Adası'na giderek Abdullah Öcalan ile görüşme gerçekleştiren Dilek Öcalan, görüşmenin ayrıntılarını DİHA'ya anlattı. Dayısı Öcalan ile ikinci kez görüşen Dilek Öcalan, annesi Fatma Öcalan'ın adaya gidişte hastalığından dolayı zorluk yaşadığını belirterek, "Aramalar esansında annemin rahatsız olmasından kaynaklı biraz zorluk yaşadık. X-ray cihazından ısrarla tekrar tekrar geçirmeleri bize zorluk yaşattı. Kendilerine de belirttik ama bir çözüm üretilmedi." dedi. Farklı bir sorunla karşılaşmadıklarını söyleyen Öcalan, annesinin yaklaşık 20 dakika kendisinin ise 40 dakikalık görüşme gerçekleştirdiği bilgisini verdi. Öcalan'ın sürece ilişkin detaylı değerlendirmeyi önceki gün giden BDP-HDP heyetine aktardığını belirten Dilek Öcalan, "Ağırlıklı olarak aile içi görüştük. Sürece ilişkin çok kısa belirtmeleri oldu. 'Önceki gün vekillerle yapmış olduğum görüşmede siyasi içerikli her şeyi bütün detaylarıyla ilettim' dedi" diye konuştu.

"ÖZERKLİĞİ TEK TARAFLI HAYATA GEÇİRME DURUMUNDA KALABİLİRİZ"

Dilek Öcalan, dayısı Abdullah Öcalan'ın, devletle yapmış olduğu görüşmelerin sonuçlarını beklediğini belirterek, "Sürecin gereklilikleri yerine getirilmezse biz özerkliği tek taraflı olarak hayata geçirme durumunda kalacağız" dediğini aktardı. Öcalan'ın 30 Mart yerel seçimlerinde Ağrı ve Ceylanpınar'da yapılan hilelere ilişkin de değerlendirmelerde bulunduğunu belirten Öcalan, "Seçimlerde Ağrı ve Ceylanpınar'da yapılan hileleri çok sert eleştirdi. Kabul edilemez olduğunu söyledi. Olumsuzlukların yaşandığı yerde herkesin özeleştirisini vermesi gerektiğini söyledi." dedi. Öcalan'ın, yerel seçimlerle birlikte belediyelere seçilen eş başkanların, eş başkanlık sisteminin gerekliliklerini yerine getirmesi gerektiğine dikkat çektiğini ifade eden Dilek Öcalan, Öcalan'ın, "ilk altı ayda pratiğinin en doğru haliyle gösterilmesi gerekir" dediğini söyledi.

"DBP'NİN KONUMU ÇOK ÖNEMLİ" 

Dilek Öcalan, Öcalan'ın BDP'nin, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) olarak isim değişikliğine gidecek olması ve yeni süreçte konumunun çok önemli olduğunun altını çizdiğini belirtti. Dilek Öcalan, PKK Lideri Öcalan'ın kadınlara da özel selamlarını ilettiğini aktardı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Abdullah Öcalan Dilek Öcalan İmralı Adası Ağrı Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (117)

Temlihapolatlila@hotmail.com:

Kur'anı Kerim de ve Peygamber hadislerin de övülerek bahsedilen bir ırk var (Kırmızı Çehreliler).. Bu ırkın Türk olduğu kesin olarak biliniyor.. Türküm diyememenin yorumu sizlerin olsun.. Türküm demenin ayrıcalığı bize kalsın bırakın. vee Türkün gazabını dinimiz ayet ve hadisler de beyan ediyor, bırakın gazabı tatsınlar. Bu insanlar için biz çok uğraştık, bu kadarı yeterli yakında görecekler. Allah şahidim olsun, ihanetlerinin bedelini en ağır şekilde ödeyecekler, yok oluşlarını tarih bile kaydetmeyecek. inanın çok yakın...

28
31
yanıtYanıtla
CEYHANLImehmetgrbz_01@hotmail.com:

kardeşim Allah'ın izniyle bu ermeni uşaklarının hepsini bitiririz

yanıt0
yanıt0
Temlihapolatlila@hotmail.com:

Bitecek kardeşim inan bitecek.. Çok yakın da... Hadisler, ayetler net.. yakın da sonları gelecek.. Söyleyemeyeceğim çok sey var buradan ama çok rahatım.. Öldürün diye yalvaracaklar, ölümün kolayını bile tadamayacaklar..

yanıt0
yanıt0
ahmet hassanpolat.cancan@hotmail.com:

kuranda hiç bir ırkın yüce olmadığını açıkça belirtmiştir seyidlik olmayan bir ırkta yücelik demek aptallıktır. kuran ı kerimde biz insanları kabile kabile yaratık birbirlerini tanısınlar diye. bütün müslümanların kardeş olduğunu kafirler ile dost olmadığını açıklamıştır. eğer bu söylediklerini sahte tarihinizden almışsanız o ayrı bir konu. gerçek olan şu dur ki bütün müslümanlar kardeştir. yücelik bireyde olur o da takva sahibi yoksa genel evde çalışan bir bayanın türk olması yücelik değildir.

yanıt0
yanıt0
mordem öcalanerkan.tatli@freekurd.net:

bu dusuncelerınızı kûrdîstan dada dile getirmenizi beklerız. ole burda bırbırını gaza getırmekle olmuyor bu ısler gelın hadı gelın

yanıt0
yanıt0
APUÜÜÜÜ NE DEMİŞCan_01_07@hotmail.com:

APO NE DEMİİİŞŞŞ NE DEMİİİŞŞŞ KULEKLARİM DUYMİĞİİİİİİİ TEHDUT ETMİŞŞŞ VIŞŞŞŞŞ YAVRÜÜÜÜMMM VIŞŞŞŞ BAŞIMIZA GELENLERE BAK APUUUUUU NE OLİİİİİİR BARIŞTENNNNN YANE OLALİİİMMMMM NE OLİRRRR APUUUUUU EMİN OLLLL APO BU BARIŞ SÜRECİ BOZULURSA SEN VE YANDAŞLARIN BÜYÜK DARBELER ALACAK EMİN OLUN ÇÜNKÜ ORTADOĞU TEMİZLENDİ SİZE YARDIM EDECEK BİR ABD YUUUKKK ARTIKK BÜYÜK KISKACIN İÇİNDESİNİZ BAKIN KUZEYIRAKTAKİ PETROLÜ BİR TÜRLÜ SATAMIYORSUNUZ IRAK MERKEZİ YÖNETİM GÜÇLENİYOR.SİZDE TEK KALDINIZ YANİ YUSUF YUSUF F-16 LAR ANLADINIZ SİZ ONU AKKILLLI OLUN

44
6
yanıtYanıtla
f51907fenerbahcekadikoy@gmail.com:

Makarnacıların eş amcası konuşmuş, tek taraflı özerlik ilan edip tüm koyunlara makarna yedircekmiş.

25
21
yanıtYanıtla
Defolun Hainlerfreeatlast968@gmail.com:

Kendi Toprağına ve İnsanına ihanet edenlerin yeri yok bu Dünyada ve Ahirette, çünkü onlar aynı zamanda birer Zalim ve Kafirler.

35
10
yanıtYanıtla
Vatandaşfiran38@hotmail.com:

Klavye kahramanları beyniniz küçük bu konuları almaz 30 yıldır kesip biçiyorsunuz ne oldu? bu gün müzakere masasına geliyorsunuz ve geleceksiniz bunun başka yolu yok .ya da ülke parçalanır Osmanlı da taş üstüne taş kalmadı neden inkar politikalar yüzünden.türkiye ya inkar politikasından vaz geçecek ya da parçalanacak.gönlümüz halkların kardeşliği üzerine inşa edilmiş bir Türkiye.parçalı iki ülke mi büyük Türkiye mi karar sizin

14
29
yanıtYanıtla
ne vatandasiermanogur@hotmail.de:

baska bi sikintin varmi senin mesela uyuzluk kabizlik gibi falan kuzey iraka yerlesmeni tavsiye ederim havasi suyu iyi gelir orasi hem parcalanmis bir ülke tam sana göre.

yanıt0
yanıt0
Tüm 117 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title