Haberler

Köyün yaşlılarının ihtiyaçlarını muhtarın oğlu karşılıyor - AFYONKARAHİSAR

Güncelleme:

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesindeki çoğunluğu yaşlılardan oluşan 7 haneli, 14 nüfuslu Asmacık köyündeki vatandaşların ihtiyaçlarını, haftada 3 gün köye gelen muhtarın oğlu karşılıyor.

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesindeki çoğunluğu yaşlılardan oluşan 7 haneli, 14 nüfuslu Asmacık köyündeki vatandaşların ihtiyaçlarını, haftada 3 gün köye gelen muhtarın oğlu karşılıyor.

Asmacık köyündeki yaşlılar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığının 65 yaş üstü ve kronik vatandaşların sokağa çıkmasının sınırlandırılmasının ardından evlerinden dışarı çıkmıyor.

Alışveriş yapılacak bir bakkal bile olmayan köyde yaşayanlar ihtiyaçlarını daha önce ilçe merkezinde karşılıyordu.

Kovid-19 önlemleri kapsamında ilçeye de gidemeyen yaşlılara haftada 3 gün köye gelen muhtar Ahmet Coşar'ın oğlu Feridun Coşar (30), gönüllü yardım ediyor.

Coşar, gazetecilere yaptığı açıklamada, köydeki yaşlıların muhtar olan babası Ahmet Coşar'a, ya da kendisine telefonla ulaşarak sipariş verdiklerini söyledi.

İlçede yaşadığı için haftada 3 gün Asmacık köyüne geldiğini dile getiren Coşar, şunları belirtti:

"Köydeki insanların geneli 65 yaş ve üzerinde. Bizim burada pazar yok, market yok. 65 yaş üzeri insanların sokağa çıkma yasağı olduğu için insanlarımız dışarı çıkmıyor. Benim ailem de yaşlı ve köyde yaşıyor. Ailemin de ve köyümüzün diğer yaşlıların ihtiyaçlarını ben gönüllü olarak karşılamaya çalışıyorum. Siparişler genelde domates, yumurta, ekmek gibi başlıca temel gıda siparişleri oluyor. Onları ilçeden tedarik ederek köye getirerek yaşlılarımıza teslim ediyorum."

"Her şeyi devletten beklememek gerek"

İhtiyaçları teslim ettiği sırada diğer talepleri de not aldığını aktaran Coşar, jandarma ekiplerinin de emekli maaşlarını köye getirdiğini belirtti.

Devletin yaşlılar için "Vefa Sosyal Destek Gurubu" kurduğunu anımsatan Coşar, şöyle dedi:

"Bizde genç olarak köylümüze yardımcı olmaya çalışıyoruz. Her şeyi devletten beklememek gerek. Biz gençler olarak evlerinde kalan yaşlılara yardımcı olmalıyız. İnşallah bu koronavirüs de elbet bir gün bitecek. Şimdilik yaşlılarımızın evlerinde kalması gerekiyor. Ben bu işi gönüllü olarak yapıyorum. Şu anda ülkemizde 7 milyon yaşlı insan var. Bunlar komşumuz, akrabamız olabilir. Herkes bulunduğu mevkide yaşlılarımıza yardımcı olması lazım."

Evinin balkonunda siparişlerini bekleyen Mehmet Yeşilyurt da ilçeden ihtiyaçlarını getiren Feridun Coşar'a teşekkür etti.

Eşiyle sürekli evde olduklarını aktan Yeşilyurt, "Devlet bize, 'Evden çıkmak yok.' dedi. Biz de kurala uyuyor, çıkmıyoruz. Bizim bütün ihtiyaçlarımızı da muhtarın oğlu getiriyor. Allah, ondan razı olsun." dedi.

Coşar'dan siparişlerini teslim alan Satı Coşar da tekrar yumurta siparişi vererek, "Bizim köyümüzde bakkalımız falan yok. Muhtarın oğlu sağ olsun ihtiyaçlarımızı getiriveriyor." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Coşar Sandıklı Afyon Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title