Haberler

Köye inen ayılar 2 bin liralık bal yedi! O anlar kameralara yansıdı

Güncelleme:

Sivas'ta bal yemek için köye inen ayılar, Emir köyünde yaşayan vatandaşları tedirgin ediyor. Köy meydanında güvenlik kamerasına yakalanan 4 ayının, arı kovanlarının bulunduğu arılıktan çıktıktan sonra köy içinde gezindikleri görülüyor.

Sivas'ın Hafik ilçesine bağlı Eymir köyünde yaşayan vatandaşlar, bal yemek için köye inen ayılar yüzünden hava karardıktan sonra evlerinden çıkmakta tedirginlik yaşıyor.

Sivas kent merkezine 28 kilometre, Hafik ilçe merkezine 17 kilometre uzaklıkta bulunan Eymir köyünde ayı tedirginliği yaşanıyor. Doğada yiyecek bulmakta güçlük çeken ayılar, bal, fasulye ve meyve yiyebilmek için Eymir köyüne indi. Köy halkını tedirgin eden ayılar geçtiğimiz günlerdeyse güvenlik kamerasına yansıdı. Köy meydanında güvenlik kamerasına yakalanan 4 ayının, arı kovanlarının bulunduğu arılıktan çıktıktan sonra köy içinde gezindikleri görülüyor. Köylülerin arı kovanlarını dağıtan ve 2 bin liralık bal yiyen ayı sürüsü, köyde bulunan çok sayıda meyve ağacına da zarar verdi. Arı kovanlarını ayılardan korumak isteyen bazı arıcılarsa kovanlarını yerden metrelerce yüksekte bulunduruyor. Köylüler, ayılardan korunmak için ışık tutarak, ses çıkararak ve köpeklerle ayılara karşı mücadele etmeye çalışıyor. Hava karardıktan sonra komşularına bile gidemeyen tedirgin köylüler, yetkililerden yardım bekliyor.

Köye inen ayılar 2 bin liralık bal yedi! O anlar kameralara yansıdı

"İNSANLAR TEDİRGİN OLUYOR"

Eymir Köyü Muhtarı İbrahim Doğan, ayıların bir anda insanların önlerine çıktığını belirterek tedirgin olduklarını söyledi. Doğan, "Ayılar aşağıdan yaylımdan geliyor, kovanları dağıtıp balları yiyorlar. Buradan da çıkıp fasulye yiyorlar. Gördüğünüz gibi kovanları dağıtmış. Buradan da köyün içine gidiyor. Ayılar aç olduğu için köye iniyor. Burada balda yemişler. Bize pek zararları yok ama insanlar korkuyor. Önlem almak lazım. Biz korunmak için ışık yakıyoruz, ses çıkarıyoruz. Başka da bir şey yapamıyoruz, elimizden bir şey gelmiyor. Bu hayvanları korumaya alsınlar, köylüde rahat etsin. Burada 4 tane değil 8 tane ayı var. 4'de yukarı bölgede var, birbirlerinin bölgesine gelmiyorlar. Evlerimizden korkarak çıkıyoruz, pek rahat çıkamıyoruz. Işıkla çıkıyoruz, silahla çıkıyoruz. Bir anda insanın önüne çıkıyor, insanlar tedirgin oluyor " dedi.

Köye inen ayılar 2 bin liralık bal yedi! O anlar kameralara yansıdı

"DIŞARIDA YİYECEK BULAMADIKLARI İÇİN BURALARA SALDIRIYORLAR"

Köyde yaşayan Alpaslan Doğan, ayıların bal ve fasulyeyi sevdiği için köye indiğini belirterek, "Ayılar, garajın oradan arı kovanların oraya gelip kovanları dağıtıyorlar. Ardından fasulyeleri, ondan sonra köyün içine geliyor ayılar. Ayılar balı çok sever, fasulyeyi çok sever. Dışarıda yiyecek bulamadıkları için buralara saldırıyorlar" şeklinde konuştu.

"KOMŞUDAN KOMŞUYA GİDEMİYORUZ"

Köy halkından Turgut Burgucu, ayıların sayılarının her geçen yıl arttığını ve insanlara alıştıkları için köyün içinde rahatça gezindiklerini söyledi. Burgucu, "Ayılar baya sıkıntı yaşatacağa benziyor, her geçen yıl sayıları artıyor. Gece, gündüz demiyorlar ve insandan kaçmıyorlar sanki alıştılar. Rahatça köyün içinde geziyorlar, ışıktan da etkilenmiyorlar. Köyde şuanda 1 tane meyve kalmadı ağaçlarda. Fasulye ekenlerin fasulyesi kalmadı, fasulyeyi de yiyor. Arı kovanlarını dağıttı. Aç kaldıkça daha da tehlikeli olabilirler. İnsanlara da saldırabilirler. Gece rahat bir şekilde dışarı çıkamıyoruz, komşudan komşuya gidemiyoruz. Tedirginiz, karşımızdaki neticede bir ayı. Bu soruna ivedilikle çözüm bulunması lazım " dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Sivas Hafik Eymir Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (28)

gerçek hayvan:

Habere bak vatandaşlar tedirgin Asıl hayvanlar tedirgin ama anlatamıyorlar doğal yaşam alanlarını bitidirdiniz yaşadıkları ormanları maaf ettiniz yiyecek bulamdıkları için ölüyorlar kaçak hayvancılıkla ölüyorlar , insan ırkı tarafından tecavüze bile uğruyorlar İ İşkence görüyorlar

10
2
yanıtYanıtla
Süleyman Şen:

Ya asıl o büyük ayıları fakirin ekmeğini çalmaya bikmiyorlar mi? Bu beslemeye ihtiyaç duyan zavallı hayvanlar mecburiyetten yemek arıyorlar asıl o bir türlü soymadan ayıları görün

9
1
yanıtYanıtla
Hasan huseyin:

Kim simdi ayi..... Dagi tasi isgal edenmi.... Sadece aciktigi icin karnini doyurmaya calisan I..... Yoksa buraya yorum yzanmi...

9
1
yanıtYanıtla
Kanun:

Aç ayıların karnını doyuran bal sahibi sevap kazanmıştır.

6
3
yanıtYanıtla
xxx:

devlet bu canlıların da devleti. milyarca lira faiz ödeyen devlet, çok rahat bunları doyurur. .

7
1
yanıtYanıtla
KASAP NECATİ:

Ayı eti yemek serbest olsun. Kasaplar köylülere yardımcı olsun.

1
7
yanıtYanıtla
keramibeyamca:

Bu yenir mi ayı. Farklı olarak bunlar çok güzeller.

yanıt0
yanıt0
eser:

Parası yok, evi yok , sigortası yok, yani ekonomik olarak benim durumumda. . . bal da yemese acından ölecek! ne yapsın?

6
1
yanıtYanıtla
Olay:

Bu ayılar Toplumda gezen ayılar kadar tehlikeli değil

7
0
yanıtYanıtla
BEHCET:

Birde ayı diyorlar nasılsa ağızlarının tadını biliyorlar çöplüğe dağilde ballığa girmişler sokaktaysa maskesiz dolaşarak ayılıklarını göstermişler

4
1
yanıtYanıtla
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title