Haberler
BBC

Koronavirüs karantinasında olan geminin komutanı askerlerin tahliyesini istediği için görevden alındı

Güncelleme:

ABD Savunma Bakanlığı'na mektup yazarak Guam adasında koronavirüs karantinasına alınan gemisindeki personelin karaya çıkarılmasını isteyen ve "Savaşta değiliz, ölmemiz gerekmiyor" diyen Theodore Roosevelt uçak gemisinin kaptanı Yüzbaşı Brett Crozier görevden alındı.

ABD Donanması Genel Sekreter Vekili Thomas Modly gemi komutanının "muhakeme hatası" yaptığını savundu. 4 bin kişilik mürettebatın bulunduğu gemide belirtiliyor.

"MEKTUBU MEDYAYA SIZDIRDIĞI İÇİN GÖREVDEN ALINDI"

Modly, Crozier'in mektubunu medyaya sızdırdığı için görevinden alındığını belirterek "Donanmanın, hükümetin işini yapmadığı izlenimini uyandırdı. Bu doğru değil" dedi.

Gemide hastalık belirtisi göstermeyen personele, şimdiye kadar sadece donanma rıhtımına çıkma izin veriliyordu.

Bölge valisinin onayın ardından askerlerin şimdi, yerel halka temas etmemeleri koşuluyla adada karantina alınmasına karar verildi.

NE OLMUŞTU?

Kaptan Crozier, Pentagon'a 30 Mart'ta gönderdiği mektubunda mürettebatın dar bir alanda yaşamak zorunda kalması nedeniyle personel arasındaki koronavirüs vakalarının hızla yayıldığını belirtmişti.

Crozier, hasta olmayan personelin gemiden çıkarılarak tecrit edilmesini istemişti.

Mektup daha sonra San Francisco Chronicle gazetesinde yayımlandı.

Senato Silahlı Hizmetler Komisyonu'nun Demokrat üyeleri, "Crozier bariz şekilde emir-komuta zincirinin dışına çıkmıştır. Ama kritik bir zamanda görevden alınması askerlerimizin hayatını tehlikeye atabilecek ve filomuzun hazırlık durumunu riske sokabilecek istikrarsız bir durum yaratabilir" dedi.

Demokrat üyelerin açıklamasında "Komutanın kapsamlı bir soruşturma yapılmadan görevden alınması USS Theodore Roosevelt'teki büyüyen krizi çözmeyecek" denildi.

GEMİ KOMUTANININ YAZDIĞI MEKTUP

ABD basınında yer alan 4 sayfalık mektupta "Savaşta değiliz, ölmememiz gerekiyor" ifadelerini kullanan Crozier, "Hastalığın yayılması sürüyor ve hızlanıyor. Şimdi harekete geçmezsek, en değerli kaynaklarımıza, denizcilerimize gerekli şekilde bakmamış oluruz" ifadelerini kullanmıştı.

BBC

Amerika Birleşik Devletleri Guam Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (9)

sülo:

abd rusya ile anlaştı yakında salgını çok geç haber veren çinden hesabı soracaklar öncelikle 20 trilyon dolar civarında ödenmesi neredeyse imkansız bir tazminat isteyecekler sonrası tufandır

5
0
yanıtYanıtla
MAHO:

Sülo biz yine çin, le iyi geçinelim çin, in elinde sakladığı başka virüs silahları olabilir. Çin çok inat bir devlettir onlara 2 dolar vermez abd ile rusya, yı virüslerle perişan eder bırakır. .

yanıt1
yanıt0
tuncer ünsal:

denizcilikte captain albay dır tercumanı ikaz edin ltf.

5
0
yanıtYanıtla
aboo:

çok önemli hemen düzeltsinler??

yanıt0
yanıt0
F f:

Eeee Kısı imtihanı. Soru secmeli degıl. Yapacak bırsey de yokkkk

0
0
yanıtYanıtla
ASIL HABER BU:

Koç üniversitesi Türkiye’yi öven Prof. Çilingiroğlu''nun görevine son verdiHâlâ şu Koç''un;Ürettiği aracı alanBankalarıyla çalışıpBenzin istasyonuna gidenMarketinden alışveriş yapanÜniversitesine evladını yollayanÜlkemin saf müslümanlarıSiz ne zaman akıllanacaksınız !

0
0
yanıtYanıtla
Emre:

Abd deniz kuvvetlerinde captain rütbesi albay rütbesine eşittir.

0
0
yanıtYanıtla
Cevdet:

Yüce Allah bütün zalim ''hak'' düşmanlarının belasını versin derim. . Karıştırmadıkları yer kalmadı.

0
0
yanıtYanıtla
dr:

koca usa bak muslimanlar uzerin de silah deneyen usa bir virusden kaciyor usa icin rezalet bu

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title