Haberler

Koronavirüs sakaldan bulaşır mı? Koronavirüs saçtan bulaşır mı? Korona virüs saç ve sakalda yaşar mı?

Koronavirüs bulaşıcılığı ve yaşadığı yüzeyler konusunda yapılan araştırmalar çarpıcı sonuçlar ortaya koydu. Virüs bulaşımında vücuttaki en riskli yerlerden birinin de saç ve sakal olduğu ifade edildi. Peki, Koronavirüs sakaldan bulaşır mı? Koronavirüs saçtan bulaşır mı? Korona virüs saç ve sakalda yaşar mı?

Vatandaşlar koronavirüs konusunda tedbirlerini artırırken uzmanlardan gele tavsiyelere dikkat ediyor. Koronavirüs sakaldan bulaşır mı? Koronavirüs saçtan bulaşır mı? Korona virüs saç ve sakalda yaşar mı gibi sorulara yanıt arayan vatandaşlar, uzmanların açıklamaları ile aradıkları cevapları buldular.

KORONARÜS HANGİ YÜZEYDE NE KADAR YAŞIYOR?

Gazi Üniversitesi (GÜ) Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından pandemi ilan edilen yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) tutunduğu yüzeylerde ne kadar süre canlı kalabildiğine ilişkin bilgi verdi.

Tıp dünyasının saygın dergilerinden New England Journal of Medicine'da 17 Mart 2020 tarihinde yeni bir makalenin yayımlandığını belirten İlhan, "Araştırmada, Kovid-19'un paslanmaz çelik yüzeylerde 72 saate kadar canlı kalabildiği belirlendi. Çalışmada, virüs yoğunluğunun bu yüzeylerde yarılanma ömrünün ise 5,6-6,8 saat arasında olduğu ortaya kondu." bilgisini verdi.

Prof. Dr. İlhan, yine benzer araştırmalarda da virüsün diğer yüzeylerdeki tutulumuna ilişkin sürenin belirlendiğini anlatarak, "Araştırmalar, virüsün kağıt üzerinde 4-5 gün (96-120 saat), plastikte 5 gün (120 saat) havada 3 saat, alüminyumda 2-8 saat, korunmak için de sık kullanılan ameliyat eldivenlerinde 8 saat, tahtada ve camda 4 gün (96 saat) kalabildiğini gösteriyor." diye konuştu.

SAÇ VE SAKALA DİKKAT

Virüs bulaşımında vücuttaki en riskli yerlerden birinin de saç ve sakal olduğuna işaret eden İlhan, "Saç ve sakal, virüsün üremesi için uygun yerlerdir. Bu nedenle saç ve sakalın kısa kesilmesi ve gerekli yerlerde bone kullanılması uygun olacaktır." uyarısında bulundu.

Koronavirüs sakaldan bulaşır mı? Koronavirüs saçtan bulaşır mı? Korona virüs saç ve sakalda sürer mi?

Prof. Dr. İlhan, mümkün olan her koşulda evde kalmaya ve sosyal izolasyona uyum sağlamaya özen gösterilmesinin yaşamsal öneme sahip olduğuna işaret ederek, "Zorunlu durumda evden çıkıldığında dışarıda giyilen giysiler balkon gibi yerde havalandırılmalı ve mümkün olanlar yıkanmalı. Evde 60 yaş üzeri veya hipertansiyon, kalp hastalığı, diyabet, kanser, obezite gibi kronik hastalığı olanlarla temas kurulmamalı." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Gazi Üniversitesi Gazi Üniversitesi Koronavirüs Koronavirüs Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500

Yorumlar (109)

SÜMBÜLLÜ:

Keşke bulaşsa da sakallılara yok olsalar ortadan. Vikingler.

9
34
yanıtYanıtla
anti sümbüllü:

Sen ve senin gibi zihniyette olanlara bu bela az bile Allah ıslah etsin seni ne diyeyim ki sana

yanıt17
yanıt5
Ez evi di navrakim:

Kıl tüy öbür tarafta yüzünü fena yakar her sakalının gideceği yer cennet değil biraz medeni olun

yanıt9
yanıt9
Tekir:

Sanda bulaşsın sakallidan sanane sidikli

yanıt6
yanıt3
ali:

ona bakarsan kadınların hepsi sacları sıfıra versın

yanıt1
yanıt0
Polat:

Sakal pis kesin diyenlerin %99 u evde kokuk köpek besliyor ayni kaptan yiyor aynı odada yatıyor ve daha neler yapıyor o itle ama kopekteki tüy kıl neyse bu virüsü yok ediyor hiç ondan bahsetmiyor bu %99luk kesim Çoğu zaten İslam düşmanı bilip bilmeden yazıyor.

26
10
yanıtYanıtla
Mantık:

Sayın polat bey, islamdan bahsediyoruz ama canlıları neden ötekileştiren söylemlerde bulunuyorsunuz. Madem islamdan söz edeceğiz bknz. Yaratılanı sev yaradandan ötürü.. Her yaratılmış olan Allah tarafından ve biz onları bu şekilde ötekileştirme haddine sahip değiliz

yanıt4
yanıt0
Orhan:

Yani Neredeyse ''Bu hastalık müslümanların yüzünden çıktı'' Diyeceksiniz. Allah sizleri bidigi gibi yapsın.

24
11
yanıtYanıtla
Adem:

Anlamiyorsunuz sakalda olusuyor sacta olusuyor demiyor birinden saca sakal bulasirsa cogaliyor demekki neymiş başimiza turban takacakmisız sahte sakal bırakmiyacakmisiz bizde hocalarda sakal yok sahtekarlarda sakal var

yanıt0
yanıt0
Mantık:

Müslümanlık ile alakalı söylenen şey ne burada ben çözemedim? Sakal sünnettir mantığından yola çıkıyorsanız size sakalınız varsa korona bulaşır denilmiyor. Oraya yapışıp oradan vücudunuza dağılmasın kendinizi koruyun sokaktan gelince dipli bucaklı temizleyin diyorlar. Hakikaten çok enteresan bir bakış açısı!!

yanıt3
yanıt0
Tüm 109 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title