Haberler

İtalyalı bir sağlık yetkilisinden korkutan tespit: Hastaların tipi değişiyor, vakaların yaş ortalaması 40-45 arasında

Güncelleme:

İtalya'da Bergamo kentindeki bir hastanede çalışan sağlık yetkilisi, ülkeyi etkisi altına alan ve bin 441 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan koronavirüs ile ilgili, "Hastaların tipi değişiyor. Biraz daha gençler, 40'la 45 yaş arasındalar ve vakalar daha zorlu" ifadelerini kullandı.

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyaya hızla yayılan koronavirüs, İtalya'da bin 441 kişinin ölümüne sebep oldu. Virüsün, 21 bini aşkın insana bulaştığı ülkenin Kuzey bölgesindeki bir hastanede görevli bir sağlık yetkilisi, hastaların tipinin değiştiğini ve vakaların yaş ortalamasının düştüğünü öne sürdü.

"HASTALARIN TİPİ DEĞİŞİYOR"

Independent Türkçe'nin haberine göre; Kuzey İtalya'daki bir hastanenin anestezi ve yoğun bakım bölümünün başında olan Luca Lorini, "Hastaların tipi değişiyor. Biraz daha gençler, 40'la 45 yaş arasındalar ve vakalar daha zorlu" ifadelerini kullandı.

"DURUMLARI GİTTİKÇE KRİTİKLEŞİYOR"

Dr. Lorini, RaiNews24'teki bir radyo programına verdiği demeçte, "6 ya da 7 gün önce hastalanmış ve kendilerini evde tedavi etmeye çalışmış kişiler geliyor ve durumları gittikçe daha da kritikleşiyor" dedi.

RAKAMLAR PAYLAŞILMIŞTI

Geçen hafta yayımlanan resmi rakamlara göre, yoğun bakım ünitesinde tedavi görenlerin yüzde 12'sini, yaşı 19 ile 50 arasında değişen hastalar oluşturuyor. Yaklaşık yüzde 52'sini ise, yaşı 51'le 70 arasında değişenler oluştururken, geri kalanlar 70 yaşın üstünde.

ÖĞRETİM ÜYESİNDEN UYARI

Pisa Üniversitesi öğretim üyelerinden Pierluigi Lopalco, İtalyan gazetesi Il Corriere della Sera'ya şunları söyledi:

Her ne kadar veriler yalnızca başlangıç niteliğinde olsa da, ilk dalgayla kıyaslandığında daha çok genç insanın hastaneye kaldırılmış ve yoğun bakıma alınmış olması gerçeği, doğal bir durum olarak yorumlanabilir. İtalya'da enfeksiyon ilk olarak çoğunlukla daha yaşlı insanların gittiği hastaneler etrafında ve küçük kentlerde kümelendi. Artık virüs yayıldı ve tüm ülke boyunca daha fazla yol katediyor. Çok fazla sosyal temas içindeki daha genç kişiler, sosyal mesafe koyma kurallarına bağlı kalmadıkları takdirde, daha fazla hastalığa yakalanma riski altındalar.

BİN 441 KİŞİ ÖLDÜ

Avrupa'nın koronavirüsten en çok zarar gören ülkesinde şimdiye kadar virüsün tespit edildiği bin 441 kişi öldü ve doğrulanmış 21 bin 157 vaka bulunuyor.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Çin Halk Cumhuriyeti Kuzey İtalya İtalya Sağlık Dünya Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

Bakmadan Geçme

Mike Tyson Jake Paul maçı ne zaman, hangi kanalda 2024? Hemşireler Günü mesajları ve sözleri 2024! Hemşireler Günü ne zaman 2024? Dünya hemşireler günü tarihi nedir? 11 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 11 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 11 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 11 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Maymunlar Cehennemi Yeni Krallık izle! (2024-TÜRKÇE DUBLAJ) Maymunlar Cehennemi Yeni Krallık filmi Türkçe dublaj full nereden izlenir? 11 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 11 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 11 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 11 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 11 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 11 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500

Yorumlar (17)

Evsiz adam:

Allah her canın yardımcısı olsun. . . . Ölüm kapıyı çalınca yapacak hiçbir şey yok. . . İnsanlar eşit olmayan hayatlar yaşasa da eşit topraklara gömülür. . . . İnsan olduğumuzu unutmayalım. . . . İlk gün doğan bebeğin kibirsiz, kötülüksüz, doğal insanlığını kaybetmeyelim yeter. . . . Ey kral, ey başkan, ey zengin, ey böbürlenen, ey büyüğüm diyen, ey zulmeden, ey insan, ey insanoğlu insan, ey sen ben. . . . Bak işte hepimiz eşit ölüyoruz. . . . O zaman bu zulüm niye???

56
7
yanıtYanıtla
Tanju göl:

Durumu tam olarak ozetlemisssin ama bu durumdan ders alabilene

yanıt9
yanıt3
Serhat:

Selamun aleyküm. Artık ölüm kapıya dayanmış ya bugünlerde yada yollar sonra Öleceğiz o yüzden Sonsuz aleme giderken eli boş gitmeyelim. Ne götürmemiz gerekir derseniz. Kuran sünnet Lütfen araştırın ve görürsünüz. Hakikati

yanıt5
yanıt0
Dr.selim:

Haberi eksik yayınlamayin lütfen ben doktorun çalışması ve paylaşımları ni okudum 65 yas altı vakalarda sekonder bakteriyel enfeksiyon gelişiyor

23
0
yanıtYanıtla
Mustafa öztürk:

Sy Dr selim bey bahsettiğiniz sekonder bakteriyel enfeksiyon tam olarak nedir zararları nelerdir belirtileri nelerdir ve vucuta kalıcı zararlara sebep oluyor mu bu konu hakkında bilgi verirseniz seviniriz şimdiden teşekürler

yanıt7
yanıt0
Günay R.:

65 yaş altı biraz daha hafif enfeksiyon geçiriyor

yanıt0
yanıt0
Doğrucu vatandaş:

Haber doğru değil, ilgi çekeceğim diye haberi çarpıtıyorsunuz. Aynı ticari fırsatçılar gibi! Onlardan ne farkınız var?

13
5
yanıtYanıtla
Bu ne Allahım:

İran’da Şii imamlarından Ali Rıza Penahiyan koronavirüsün mehdinin bir işareti olduğunu iddia etti. Penahiyan, İranlılardan ‘koronavirüsü herkese ve her tarafa yaymalarını'' istediPazar 15 Mart 2020 16:23. . . . Independent Türkçe-haberi

2
11
yanıtYanıtla
Soner:

Haber kaynagın herhalde ısraıl.

yanıt0
yanıt0
ref:

Çin koskoca bir şehri karantinaya aldı giriş cıkış yasaklandı bizde korona virüslü hasta nerde bilmiyoruz devlet sırrı oldu

7
0
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title