Haberler

Gaziantep'teki Daeş Operasyonu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Olay yeri Gaziantep'teki DAEŞ operasyonu Operasyonun ardından olay yerindeki çatışmanın izleri ortaya çıktı Zanlıların yaklaşık bir ay önce olayın yaşandığı eve taşındıkları ve bu süre içerisinde kimseyle iletişim kurmadıkları öğrenildi Gaziantep'te, bir teröristin üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirdiği, bir teröristin de sağ yakalandığı DAEŞ operasyonunun gerçekleştirildiği evdeki çalışmalar tamamlandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Olay yeri Gaziantep'teki DAEŞ operasyonu

Operasyonun ardından olay yerindeki çatışmanın izleri ortaya çıktı

Zanlıların yaklaşık bir ay önce olayın yaşandığı eve taşındıkları ve bu süre içerisinde kimseyle iletişim kurmadıkları öğrenildi

Gaziantep'te, bir teröristin üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirdiği, bir teröristin de sağ yakalandığı DAEŞ operasyonunun gerçekleştirildiği evdeki çalışmalar tamamlandı.

Alınan bilgiye göre, dün Hacıbaba Mahallesi'nde gerçekleştirilen operasyonla ilgili soruşturma sürüyor. Gece saat 23.55'te sona eren operasyonun ardından eve giren Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri de çalışmalarını tamamladı. Olay yerindeki çatışmanın izleri de sabah saatlerinde ortaya çıktı.

Teröristin üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirmesinin ardından evin girişindeki demir kapının parçalandığı, sokağa cam parçalarının döküldüğü görüldü. Çevredeki bazı ev ve iş yerlerinin de camlarının kırıldığı olayda, söz konusu evin önünde park halindeki ve zanlılarla ilgisinin bulunmadığı kişiye ait otomobilde de hasar oluştu.

Bir ay önce gelmişler

Zanlıların olay gerçekleştiği evi yaklaşık bir ay önce kiraladıkları öğrenildi.

Bu süre içerisindeki çevredeki komşularla ilişki kurmayan şüphelilerden üzerindeki patlayıcıyı infilak ettiren teröristin, sadece birkaç kez evin damında görüldüğü belirtildi. Evde yaşayan çocukların da zaman zaman sokakta oynadıkları, evdekilerin komşularla çok fazla yakınlık kurmadıkları kaydedildi.

Öte yandan üzerindeki patlayıcıyı infilak ettiren teröristin eşi olduğu belirtilen kadının ise evden dışarıya sadece bakkal ve fırına gitmek için çıktığı öğrenildi.

Bu arada operasyonun ardından mahalledeki bazı evlere Türk bayrakları asıldığı görüldü.

Ankara'daki patlamanın planlayıcısı olduğu öne sürülmüştü

Dün akşam saatlerinde, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Özel Harekat Şubesi ekiplerinin desteğiyle merkez Şehitkamil ilçesi Hacıbaba Mahallesi'ndeki bir eve operasyon düzenlemiş, DAEŞ mensubu bir terörist üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirmiş, bir terörist ise sağ ele geçirilmişti. Evde ayrıca bir kadın ve 2 çocuk olduğu anlaşılmıştı.

Sağ yakalanan terörist ve evdeki kadın, verdikleri ifadede üzerindeki patlayıcıyı infilak ettiren kişinin Yunus Durmaz olduğunu beyan ettikleri açıklanmıştı.

Terörist Yunus Durmaz'ın, DAEŞ'in Gaziantep sorumlusu ve 10 Ekim'de Ankara Tren Garındaki patlamanın planlayıcısı olduğu, olaydan sonra da Suriye'ye kaçtığı öne sürülmüştü.

Kırmızı ve mavi listedelerdi

1986 Gaziantep doğumlu Yunus Durmaz, Emniyet Genel Müdürlüğünün kırmızı, kardeşi 1997 Gaziantep doğumlu Hacı Ali Durmaz da mavi listeyle aranan teröristler listesinde yer alıyordu.

Kırmızı listede aranan teröristler için 4 milyon lira, mavi listede arananlar için de 1,5 milyon liraya varan ödüller veriliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Ali Durmaz Gaziantep Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title